Οι ενέσεις Botox βοηθούν στη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης

17:02 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ενέσεις τοξίνης αλλαντίασης (Botox) μπορούν να ανακουφίσουν από τον μυικό τρόμο τους πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μικρής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυποNeurology.Η βοτουλινική τοξίνη τύπου A, όπως είναι επιστημονικά γνωστό το ενέσιμο διάλυμα Botox, χρησιμοποιείται ευρέως για την άμβλυνση των ρυτίδων του δέρματος. Μπλοκάρει τα νευρικά σήματα και χαλαρώνουν οι μυς του δέρματος.

Προς το παρόν οι ενέσεις Botox

είναι εγκεκριμένες μόνο για τις χρόνιες ημικρανίες, την έντονη εφίδρωση και ορισμένα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης: υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη και μυικούς σπασμούς των χεριών, εκτός φυσικά από την κοσμετολογική της χρήση.

Στην νέα έρευνα του Βασιλικού Νοσοκομείου της Μελβούρνης στην Αυστραλία, δοκιμάστηκαν οι επιδράσεις των ενέσεων Botox σε μυϊκούς τρόμους των άνω άκρων που σχετίζονται με την πολλαπλή σκλήρυνση, σύμπτωμα που αφορά τα 2/3 των ασθενών. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όταν οι 23 ασθενείς έκαναν τις ενέσεις, ανακουφίστηκαν από το σύμπτωμα και βελτιώθηκε αισθητά η ικανότητα γραφής τους….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα