ΣΚΙΣΕ ΚΑΙ ΡΑΨΕ

Μια καθόλα μεταμοντέρνα βραδιά στον πιο μεταμοντέρνο χώρο τέχνης της πόλης. Το όνομα αυτού: Souzy Tros (που έλεγε και η Βλαχοπούλου).

«Σούζι τρως. Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», εξανίστατο η Ρένα Βλαχοπούλου ως συνοικιακή μοδίστρα Πελαγία στην αξέχαστη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Η Παριζιάνα». 42 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας η εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου και η συγγραφέας Κάθριν Ντρέικ «κλέβουν» τη θρυλική ατάκα και δημιουργούν ένα μετα-μεταμοντέρνο πολυχώρο τέχνης στον Ελαιώνα με το όνομα «Souzy Tros». Με τον τρόπο αυτό διάλεξαν να σχολιάσουν την άρνηση των Ελλήνων (κυρίως

της ελληνικής πολιτείας) να αποδεχθούν -τι άλλο;- τη χρεοκοπία.

Απόψε το βράδυ μάλιστα, οι δύο καλλιτέχνες καλούν τους Αθηναίους στην καντίνα που έχουν στήσει στην οδό Μαρκόνι 8 στον Ελαιώνα να φέρουν παλιά ρούχα τους και να συμμετέχουν στο διαδραστικό δρώμενο «Σκίσε και ράψε», ήτοι να αναμορφώσουν παρέα με σχεδιαστές, καλλιτέχνες, κατασκευαστές και φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μεταχειρισμένα ενδύματα δημιουργώντας νέες φόρμες και καινούργια στιλ.

Παράλληλα, στο «Δωμάτιο των Καταστάσεων» του «Souzy Tros» θα παρουσιαστεί η εγκατάσταση «Τα ρούχα του Αυτοκράτορα» του καλλιτέχνη και πρώην fashion editor Θάνου Κυριακίδη, μια σειρά από ατμοσφαιρικούς «σκελετούς» υψηλής ραπτικής. Την οργανωτική ομάδα της δράσης απαρτίζουν οι Ελισάβετ Αντάπαση, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Ευτύχης Ευθυμίου, Νάντια Καλαρά, Ιωάννης Ντογατζής, Ντίνος Μπακουνάκης, Κατερίνα Οικονόμου και Μαρία Χαλκιά.

INFO: Στο Souzy Tros, Μαρκόνι 8 στον Ελαιώνα, από τις 18:00 έως τις 02:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΚΙΣΕ, ΡΑΨΕ,skise, rapse