Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο δυτικό τμήμα του παραθαλάσσιου πάρκου στη Λ/σο

17:22 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παραδόθηκε και επίσημα σήμερα  το ανακαινισμένο δυτικό τμήμα του πολυλειτουργικού παραθαλάσσιου πάρκου στην περιοχή της επίχωσης Λεμεσού, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα Διαθρωτικά Ταμεία της ΕΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λεμεσού.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως το έργο έγινε με βάση σύγχρονα πρότυπα, νέα αισθητική και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ προσφέρει περισσότερο πράσινο, καλύτερη θέα προς τη θάλασσα, χώρο για skating, δύο αναψυκτήρια, βελτίωση του διαδρόμου

πάνω στις πέτρες κ.α.

Το κόστος του έργου μέχρι σήμερα έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ υπολείπονται θαλάσσια έργα (αποβάθρες, προβλήτες, εξέδρες) κόστους 4 εκατομμυρίων, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή.

Λόγω περιπλοκών με τη διαδικασία των προσφορών, στο χώρο εγκαταστάθηκαν προσωρινά φωτιστικά από τα αποθέματα του Δήμου ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Χρίστου, αυτή η καθυστέρηση έχει ωφελήσει τελικά, καθώς στην πορεία αποφασίστηκε να τοποθετηθούν φωτιστικά τεχνολογίας LED, τα οποία θα προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 60% περίπου.

Σε 8 μήνες θα παραδοθεί και ο μεγάλος χώρος στάθμευσης της Αρχής Λιμένων, για 180 οχήματα, ενώ το 2013 προγραμματίζεται πλήρη ανακατασκευή της μεγάλης αποβάθρας.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου, παρουσιάζονται στο χώρο, από το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη, τρεις εκθέσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Ναυτίλος» και τελούν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της Κύπρου.

Πρόκειται για τη φωτογραφική έκθεση ‘Τα Δάκρυα της Γοργόνας’ σε συνεργασία με τον οργανισμό Expedition Med, τη  φωτογραφική έκθεση `Θαλασσινά` σε συνεργασία με το National Geographic, Getty Images και Reuters και την εικαστική έκθεση ‘Καράβια στην Στεριά’, με έργα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα