ΠΕΘΑΝΕ Η «ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ»

Σε ηλικία 60 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Ολλανδή ηθοποιός, Σίλβια Κριστέλ, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από την αισθησιακή ταινία «Εμμανουέλα».


«Πέθανε την νύχτα στον ύπνο της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπός της Μαριέκε Βερχάρεν.

Η Σίλβια Κρίστελ, η οποία νοσούσε από καρκίνο είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ολλανδίας τον Ιούλιο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Η «Εμμανουέλα» υποδυόταν μια  σεξουαλικά ελευθεριάζουσα

νοικοκυράς και η επιτυχία της ταινίας είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν και άλλες ταινίες με τον ίδιο τίτλο και περιεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό φιλμ, που κυκλοφόρησε το 1974 και  ήταν μία από τις πρώτες ερωτικές ταινίες που προβλήθηκαν στους κινηματογράφους, παίχτηκε στους κινηματογράφους στο Champs-Elysees για έντεκα χρόνια.

Η ίδια η Κριστέλ απέδωσε την επιτυχία της ταινίας στην αλλαγή του νόμου περί λογοκρισίας την εποχή εκείνη.

Η Κριστέλ πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες της «Εμμανουέλας» από το 1974 έως το 1993, αλλά έπαιξε και σε άλλες ταινίες όπως «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» και «Μάτα Χάρι».

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Γδύνοντας την Εμμανουέλα» που κυκλοφόρησε το 2006, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αλλά και για τις σχέσεις της με άνδρες.

Η πρώτη σημαντική σχέση της Κριστέλ ήταν με τον Βέλγο συγγραφέα Ούγκο Κλάους, ο οποίος ήταν 27 χρόνια μεγαλύτερός της. Λίγα χρόνια αργότερα, τον εγκατέλειψε για χάρη του κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερού της, ηθοποιού Ίαν Μακ Σέιν. Στην αυτοβιογραφία της περιγράφει την σχέση της με τον ΜακΣέιν ως «απαίσια», προσθέτοντας ότι «εκείνος ήταν ευφυής και γοητευτικός, αλλά έμοιαζαν πάρα πολύ».

Παντρεύτηκε, για πέντε μήνες, τον Αμερικανό εκατομμυριούχο Αλαν Τέρνερ. Εγκαταλείποντάς της της δήλωσε ότι έκανε ένα τρομερό λάθος που την παντρεύτηκε.

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Φίλιπ Μπλοτ

Η Κριστέλ είχε αποκτήσει ένα γιο από την σχέση της με τον Ούγκο Κλάους, ο οποίος ήταν και η αιτία να σταματήσει να εμφανίζεται γυμνή, το 1980, καθώς της είπε ότι οι συμμαθητές του τον πείραζαν εξαιτίας της.

Μανιώδης καπνίστρια, από την ηλικία των 11 ετών, κόρη αλκοολικών γονιών, εθίστηκε και η ίδια σε αυτό αλλά και σε άλλες ναρκωτικές ουσίες και το ο 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και  του λάρυγγα.

Η κηδεία της θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο σύμφωνα με τον ατζέντη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα