Διάλογο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διενεργεί το ΥΠΕΣ, δηλώνει ο Σ. Χάσικος

16:39 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Εσωτερικών διενεργεί διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πρέπει να ολοκληρωθεί τέλος καλοκαιριού, ώστε να κατατεθεί η νομοθεσία στη Βουλή και να αρχίσει η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρχές του νέου έτους όπως προβλέπει η δανειακή σύμβαση,

δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε δήλωση την Τρίτη, με αφορμή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ρόλο που διαδραματίζει η Κυβέρνηση, ο κ. Χάσικος παρατήρησε ότι «αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η Κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν ήδη συναντήσεις».

Πρόσθεσε ότι στην τελευταία συνάντηση Κυβέρνησης – τοπικών Αρχών συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Δήμων, η οποία όρισε δημάρχους να αντιπροσωπεύουν στο διάλογο και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ένωσης Δήμων και από πλευράς Κυβέρνησης το Υπουργείο Εσωτερικών, δια του Υπουργού Εσωτερικών και άλλων τεσσάρων μελών.

Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να διεξαχθεί ένας διάλογος ο οποίος θα πρέπει να καθορίσει τη μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλουμε να έχουμε, εξήγησε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το Υπουργείο του δεσμεύτηκε ότι εντός δέκα ημερών θα παρουσιάσει στην Ένωση Δήμων και τα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο διάλογος δεν θα είναι ατέρμον. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, διότι μετά τη δανειακή σύμβαση τα πάντα παρακολουθούνται από την Τρόικα, οπόταν θα πρέπει να έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα για να μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των όποιων αποφάσεων λάβουμε, σημείωσε.

Ο κ. Χάσικος διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξει ο διάλογος θα κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των Δήμων, ο κ. Χάσικος επεσήμανε ότι είναι θέμα του κάθε Δήμου χωριστά να εξεύρει, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του, εκείνους τους τρόπους, οι οποίοι από τη μια θα αναπτύξουν την παραγωγικότητα του προσωπικού τους και από την άλλη να κάνουν τις εξοικονομήσεις εκεί και όπου μπορούν να υπάρξουν.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα πρέπει να καταλήξει ο διάλογος ώστε τα σχετικά νομοθετήματα να καταλήξουν στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αμέσως μετά το καλοκαίρι θα πρέπει να κατατεθεί νομοθεσία, να ψηφιστεί για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη νομοθεσία τέλος του νέου χρόνου αρχές του νέου χρόνου.

Αυτό, κατέληξε, είναι χρονοδιάγραμμα που απαίτησε η Τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα