Επεισόδια στη ΝΑ Τουρκία μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας

16:10 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πεπιεσμένο νερό και δακρυγόνα χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία, εναντίον ομάδας διαδηλωτών στην επαρχία Χάκαρι στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε τουρκικά ΜΜΕ, ομάδα διαδηλωτών στο Χάκαρι, που έχει ονομασθεί «Επαναστατικό Κίνημα Φιλοπάτρων Νέων», διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα που ξέσπασαν

στο φυλάκιο στο Λίτζε του Ντιγιάρμπακιρ, έκλεισε τον περιφερειακό δρόμο, βάζοντας οδοφράγματα και φωτιές και φωνάζοντας συνθήματα. Η ομάδα επιτέθηκε κατά της αστυνομίας με πέτρες, μολότοφ και βεγγαλικά και τότε, όπως αναφέρεται, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πεπιεσμένο νερό.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο που στεγάζεται ένας σύνδεσμος με την ονομασία Nil και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι φλόγες σάρωσαν το τριώροφο κτίριο και η φωτιά επεκτάθηκε και στις οροφές των γύρω κτιρίων. Άντρες της πυροσβεστικής μαζί με άρματα των δυνάμεων ασφαλείας έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ λόγω του πανικού που επικράτησε, οι κάτοικοι της συνοικίας βγήκαν από τα σπίτια τους για να σωθούν, φοβούμενοι το ενδεχόμενο της επέκτασης της πυρκαγιάς ακόμα περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα