Υποτροφία ENI σε απόφοιτο του ΤΕΠΑΚ για ‘Master in Energy and Environmental Management and Economics’

16:23 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υποτροφία ENI σε απόφοιτο του ΤΕΠΑΚ

για ‘Master in Energy and Environmental Management and Economics’

Ισχυρή ένδειξη αναγνώρισης του υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί η απόφαση της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας ΕΝΙ, να προσφέρει στον απόφοιτο Πολιτικής Μηχανικής Χριστόδουλο Χριστοδούλου τη μια εκ των δυο υποτροφιών για μεταπτυχιακές

σπουδές στο πρόγραμμα ‘Master in Energy and Environmental Management and Economics’.

Οι υποτροφίες, που παραχωρήθηκαν στους Κύπριους φοιτητές μετά και από παρότρυνση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη προς την ΕΝΙ, αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2013-14 και το πρόγραμμα προσφέρεται στο πανεπιστήμιο της ΕΝΙ Scuola Enrico Mattei στην Ιταλία.

Η επιλογή έγινε μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης των ακαδημαϊκών επιδόσεων των υποψηφίων ενώ στο τελικό της στάδιο πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις των υποψηφίων από διευθυντικά στελέχη της ΕΝΙ. Οι ιθύνοντες της εταιρίας, η οποία εμπλέκεται άμεσα και δυναμικά στα προγράμματα αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβίβασαν στο Πανεπιστήμιο θετικότατα σχόλια αναφορικά με την επιστημονική επάρκεια τόσο του Χριστόδουλου Χριστοδούλου όσο και του απόφοιτου του ΤΕΠΑΚ Φοίβου Φράγκου (Μηχανολόγος Μηχανικός) που ήταν επίσης ανάμεσα στους τέσσερις επικρατέστερους Κύπριου υποψήφιους.

Κληθείσα να σχολιάσει την εξέλιξη, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων καθηγήτρια Τούλα Ονουφρίου επεσήμανε την εξαιρετικά μεγάλη σημασία που έχει η αναγνώριση του επιπέδου των αποφοίτων του ΤΕΠΑΚ από φορείς της Βιομηχανίας, προσθέτοντας ότι η αξία της αναγνώρισης είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν προέρχεται από κολοσσούς του διεθνούς τομέα της Ενέργειας. Η καθηγήτρια Ονουφρίου συνεχάρη τον επιλεγέντα απόφοιτο της Πολιτικής Μηχανικής και επιβεβαίωσε τις δυνατότητες του Πανεπιστημίου για ανάληψη φιλόδοξων πρωτοβουλιών στα θέματα των υδρογονανθράκων σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και συνεργασίας με την Βιομηχανία.

Τέλος, η Αντιπρύτανης Ονουφρίου ευχαρίστησε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τη διαρκή συνεργασία και υπέμνησε ότι η επιτυχία της Κύπρου στην προσπάθεια αξιοποίησης του φυσικού της πλούτου θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς μεταξύ της Πολιτείας, των πανεπιστημίων και του ιδιωτικού τομέα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα