‘Ατεκμηρίωτες οι δηλώσεις για το φυσικό αέριο’

14:31 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προκαλείται ζημιά στον τόπο σε ό,τι αφορά στο θέμα του φυσικού αερίου από δηλώσεις και τοποθετήσεις που είναι εντελώς ατεκμηρίωτες, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ερωτηθείς εάν η κόντρα μεταξύ της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλας Αντωνιάδου και του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη, δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα εμπιστοσύνης των ξένων έναντι της Κύπρου.

Ο κ. Κυπριανού συμφώνησε με την Υπουργό Εμπορίου ότι

προηγουμένως αποφάσιζε για όλα τα ζητήματα έναν άτομο, το οποίο δεν είχε και την πολιτική αρμοδιότητα να αποφασίζει, όπως είπε.

Ανέφερε ότι σήμερα έχουν συσταθεί στο Υπουργείο Εμπορίου δυο ομάδες, και στο γραφείο της Υπουργού αλλά και στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας ομάδες λειτουργών του Υπουργείου, οι οποίοι φροντίζουν να προετοιμάζουν τα διάφορα ζητήματα.

Εχει συσταθεί Υπουργική Επιτροπή, η οποία ασχολείται με τα θέματα και έχει διοριστεί ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι λειτουργούν ως σύμβουλοι της Υπουργικής Επιτροπής καθώς επίσης έχουν προσληφθεί ειδικοί σύμβουλοι/εμπειρογνώμονες εξωτερικοί, οι οποίοι συμβουλεύσουν τους Υπουργούς αλλά και την Υπουργό Εμπορίου πιο εξειδικευμένα για να χειρίζεται τα ζητήματα αυτά όσον το δυνατόν πιο σωστά επιστημονικά, πρόσθεσε.

«Διερωτώμαι λοιπόν πού πάει η λογική. Πάει περίπατο στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί κάποιοι επιμένουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συλλογικός χειρισμός, και ότι προηγουμένως που όλα τα ζητήματα τα χειριζόταν έναν άτομο ήταν συλλογικός χειρισμός. Προκαλείται ζημιά στον τόπο με τον τρόπο που τοποθετούνται πολιτικά πρόσωπα και κόμματα και εντός και εκτός της Βουλής. Προκαλείται ζημιά, η οποία δυστυχώς προκαλείται από δηλώσεις και τοποθετήσεις που είναι εντελώς ατεκμηρίωτες», είπε ο κ. Κυπριανού.

Σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, συνέχισε, είναι απαραίτητο να υπάρξει η σχετική ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ πολιτικών κομμάτων και Κυβέρνησης.

«Όμως δεν πρέπει να παραβιάζουμε τη βασική αρχή της δημοκρατίας, ότι είναι οι κυβερνήσεις που κυβερνούν σε όλες τις χώρες. Σε καμία χώρα δεν Κυβερνά η αντιπολίτευση και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό των πάντων», ανέφερε.

Είπε πως λυπάται να παρατηρήσει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να προωθηθούν αντισυνταγματικές προτάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο να μεταφέρουν εκτελεστικές εξουσίες από την Κυβέρνηση, είτε στη Βουλή, είτε σε οποιονδήποτε άλλο.

Κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας ενός κράτους και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ανέφερε.

Για τα ζητήματα της ΡΑΕΚ, είπε πως το ΑΚΕΛ υιοθετεί τις σκέψεις που καταθέτει η ΡΑΕΚ και θα αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε αυτά τα ζητήματα να συζητηθούν και αν είναι δυνατόν να υιοθετηθούν από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα