Τα προβλήματα της ΠΑΣΥΚΙ τέθηκαν στο ΓΓ του ΑΚΕΛ

14:02 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί γιατροί, κυρίως μετά και τις πρόσφατες τροποποιήσεις που πέρασαν από τη Βουλή και αφορούν στο «σταύρωμα» νέων θέσεων και προαγωγών και στη μείωση της αμοιβής των ιατρών για τις εφημερίες τους, ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης αντιπροσωπείας της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως η θέση

του ΑΚΕΛ και όταν τα θέματα συζητούνταν στη Βουλή ήταν συγκεκριμένη, ότι δηλαδή τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, τα θέματα της κοινωνικής ευημερίας δεν μπορούν να προσεγγίζονται και να αντιμετωπίζονται με έναν ισοπεδωτικό τρόπο. Χρειάζεται να τα δούμε χωριστά από όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος ξεπεράσματος των  προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και σε ό,τι αφορά στο ιατρικό προσωπικό αλλά και τους νοσηλευτές στα νοσοκομεία.

Επεσήμανε πως στην περίοδο κρίσης που περνούμε η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 30%. «Καταδικάζουμε τα νοσοκομεία να λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό λόγω των διαδικασιών που έχουν καθοριστεί από την ίδια τη Βουλή», είπε, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου προβληματισμός για το πώς χειριζόμαστε αυτά τα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της δομής, των κλινικών, των ιατρικών κέντρων και του ιδίου Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κυπριανού είπε πως αυτό είναι εξίσου σημαντικό αφού εάν δεν οργανωθείς καλά με τη σωστή δομή δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός και για αυτό, αυτό το ζήτημα πρέπει να προωθηθεί, εφόσον συζητηθεί και συμφωνηθεί, όπως ανέφερε.

Σε σχέση με τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ιατρών, ο κ. Κυπριανού είπε πως αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποιές λύσεις θα μπορούσαν να εξευρεθούν.

Σημείωσε πως έχουν επίσης ενημερωθεί πως παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν συμφωνηθεί κάποια σχέδια υπηρεσίας στη Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού «ακόμα για διάφορους λόγους, τους οποίους θα ερευνήσουμε, δεν έχουν προωθηθεί και συζητηθεί στη Βουλή».

Είπε πως το ΑΚΕΛ θα διερευνήσει γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν συζητηθεί, αν είναι απλώς θέμα διαδικασιών ή εάν υποκρύβονται πίσω από αυτό οι όποιες σκοπιμότητες, και η δέσμευσή του είναι ότι θα αναλάβει να προωθήσει όλα αυτά τα ζητήματα στη Βουλή για να συζητηθούν και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Τέλος διαβεβαίωσε για τη στήριξή του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων στον τομέα της υγείας που – όπως ανέφερε – είναι ένας τομέας πολύς ευαίσθητος και πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλόγως από τα πολιτικά κόμματα και την πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Βάιος Παρτασίδης δήλωσε πως μετά την ψήφιση από τη Βουλή των τροποποιητικών νομοσχεδίων, οι κυβερνητικοί ιατροί βρέθηκαν σε μιαν πολύ άσχημη θέση, γνωρίζοντας ήδη τί προβλήματα αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, ιδιαίτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα