Αρχίζουν εργασίες στον Πύργο Οθέλλου εν αναμονή απόφασης για τον Απ. Ανδρέα

14:57 14/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αρχίζουν εντός των προσεχών ημερών οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του Πύργου του Οθέλλου στην Αμμόχωστο, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που προωθήθηκε μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά και θα χρηματοδοτηθεί από προηγούμενες εξοικονομήσεις στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης που προσφέρει η ΕΕ στην Επιτροπή.

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου, ο Ε/κ πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι έχει κατοχυρωθεί η προσφορά

στην εταιρεία TESLA και στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, Ε/κ και Τ/κ μέλη της, αποφάσισαν όπως μεταβούν επιτόπου όταν ο εργολάβος “πιάσει δουλειά, πράγμα που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε μέρα τώρα, για να εγκαινιάσουμε το έργο”.

Αναμένουμε και την έγκριση του αρμόδιου οργάνου, του Προγράμματος Ανάπτυξης Ηνωμένων Εθνών (UNDP PFF), για τον επιτυχόντα προσφοροδότη για την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης στο Μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα, δήλωσε επίσης ο κ. Χατζηδημητρίου, επισημαίνοντας ότι τα σχετικά έγγραφα έχουν σταλεί στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Μπρατισλάβα για την τελική απόφαση. Στο προσεχές χρονικό διάστημα και εφόσον όλα πάνε καλά, πρόσθεσε, αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες και στην Μονή.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αναστήλωσης του Αποστόλου Ανδρέα, που θα χρηματοδοτηθεί από την Εκκλησία της Κύπρου και το ΕΒΚΑΦ, θα κοστίσει συνολικά 5 εκ. ευρώ, και τη διαχείριση αυτών των χρημάτων θα αναλάβει η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, που θα επιβλέπει τις εργασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα