Άντρος Κυπριανού: «Ο Έρογλου θα δώσει 40 χιλιάδες υπηκοότητες»

13:55 14/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μη διασταυρωμένες πληροφορίες φέρουν τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, να παραχωρεί σε 40,000 Τούρκους πολίτες “υπηκοότητα” στα κατεχόμενα, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος κάλεσε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα δέοντα μέτρα σε περίπτωση επαλήθευσης των πληροφοριών.

Σε δηλώσεις, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως η πληροφορία αυτή έφτασε στον ίδιο σήμερα το πρωί και πως, αν και δεν έχει διασταυρωθεί, “είναι πάρα

πολύ ανησυχητική και θεωρώ ότι πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας και να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές του κράτους”.

Δήλωσε ότι “έφτασε κοντά μου η πληροφορία ότι ο κ. Έρογλου προτίθεται να παραχωρήσει 40 χιλιάδες υπηκοότητες σε Τούρκους πολίτες στα κατεχόμενα” και πρόσθεσε πως “αν συμβεί κάτι τέτοιο θα συνιστά πολύ αρνητική εξέλιξη και θα επηρεάσει πολύ σοβαρά τις προσπάθειες προώθησης και επίλυσης του Κυπριακού”.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως θα μεταβιβάσει την πληροφορία αυτή στην Κυβέρνηση, την οποία κάλεσε να διερευνήσει το θέμα άμεσα και αν επιβεβαιωθεί, “να ληφθούν όλα τα δέοντα μέτρα για να αποτραπεί μια τέτοια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα