Αλετράρης: 55 εκ. ευρώ από ΕΕ για στήριξη του αμπελοοινικού τομέα

19:42 28/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 55 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν διατεθεί στο πλαίσιο Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα στην Κύπρο.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης του 7ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου, στη Λεμεσό,

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, ο διαγωνισμός οίνου αποτελεί πλέον θεσμό και τη σημαντικότερη εκδήλωση προβολής του κυπριακού οίνου.

Ο κ. Αλετράρης

είπε πως ”τόσο η Κυβέρνηση, όσο και εγώ προσωπικά, πάντοτε στηρίζουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας, αλλά ειδικότερα στηρίζουν και αναδεικνύουν τον οινικό πλούτο της χώρας μας”.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως ο διαγωνισμός αποτελεί το εφαλτήριο για τη δημιουργία ευγενούς άμιλλας μεταξύ των οινοποιών, επιτυγχάνοντας έτσι τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της κυπριακής οινοπαραγωγής.

”Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα κρασιά μας έχουν πετύχει άλματα ποιοτικής προόδου και τοποθετούνται πλέον ισότιμα έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού”, παρατήρησε ο κ. Αλετράρης.

Αναφέρθηκε στην επιτυχή εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα, το οποίο αποτελείται από μια δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αρχίζοντας από την αναδιάρθρωση του κυπριακού αμπελώνα και την ασφάλιση της παραγωγής, προχωρώντας στον εκσυγχρονισμό των οινοποιείων και καταλήγοντας στην προβολή και προώθηση των κρασιών μας”.

Η χρηματοδότηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, γίνεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, η άντληση των οποίων και η διοχέτευσή τους στον τομέα αγγίζει σε ποσοστό σχεδόν το 100% και σε απόλυτους αριθμούς ανέρχονται μέχρι σήμερα σχεδόν στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα