Ο ΠΑΣΕΧΑ χαιρετίζει τον διορισμό Δημητριάδη στη θέση του Διοικητή Κ.Τ.

17:12 28/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θετική εξέλιξη ο διορισμός του Πανίκου Δημητριάδη στη Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματιστηριακών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ).

Ο Σύνδεσμος χαιρετίζει τον διορισμό του έγκριτου οικονομολόγου Πανίκου Δημητριάδη στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και ”παράλληλα συγχαίρει τη Κυβέρνηση Χριστόφια για την τόλμη και την αποφασιστικότητα που επέδειξε στο θέμα

αυτό και δεν ενέδωσε στη κινδυνολογία της αντιπολίτευσης”.

”Σε αντίθεση με πρακτικές προηγούμενων Κυβερνήσεων, ο διορισμός αυτός έγινε με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια. Ο διορισμός του κ. Δημητριάδη σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί την απαρχή μιας δύσκολης αλλά αναγκαίας και δημιουργικής πορείας για εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, απαραίτητης προϋπόθεσης για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εγχώριων αλλά και ξένων επενδυτών”, προσθέτει.

Ο ΠΑΣΕΧΑ αναφέρει ότι οι επενδυτές αναμένουν από το νέο Διοικητή να προχωρήσει σε μέτρα που θα ενισχύσουν την προστασία των επενδυτών, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των συμβουλίων.

”Αναμένουν σημαντικές καινοτομίες στα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης για τα οποία ο ΠΑΣΕΧΑ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι ευθύνονται για τη κακοδαιμονία των τραπεζών. Αναμένουν από τη Κεντρική Τράπεζα να λειτουργήσει ως επόπτης και όχι ως παρατηρητής, εξασκώντας τις εξουσίες που τις παρέχει ο νόμος. Ευχόμαστε θάρρος και δύναμη στον νέο Διοικητή για να επιτύχει στο δύσκολο έργο του και δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε τις προσπάθειές του για αποκατάσταση της ακεραιότητας της αγοράς και της εξυγίανσης των τραπεζών μας”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα