Αλλαγή της διαδικασίας στις συνομιλίες βλέπει το ΔΗΚΟ

16:02 28/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα όσα δήλωσε χθες ο κ. Ντάουνερ και κυρίως τα όσα άφησε να εννοηθούν, δεν επιτρέπουν οποιοδήποτε εφησυχασμό, ούτε καν ανοχή, είπε σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Φωτίου είπε ότι ”το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως πρόκειται για μια συγκεκαλυμμένη μεθόδευση με στόχο την αλλαγή της διαδικασίας και της μεθοδολογίας των απευθείας διαπραγματεύσεων”.

”Η

διαδικασία της διπλωματίας του «πήγαινε-έλα» κατά τις επόμενες δυο εβδομάδες, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για αλλαγή της διαδικασίας σε «πάρε-δώσε» ή ακόμα και σε μια ενδιάμεση συμφωνία, αφού με όσα δήλωσε ο κ. Ντάουνερ «σίγουρα παραμένει φιλοδοξία του ΓΓ να συγκαλέσει μια πολυμερή διάσκεψη το καλοκαίρι, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία τουλάχιστον στις κύριες πτυχές πριν την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ» είπε ο κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ”όπως προκύπτει από τις σκέψεις, ιδέες και τις μεθοδεύσεις του κ. Ντάουνερ, φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε συνήγορο της τουρκικής πλευράς και υπέρμαχο των τουρκικών επιδιώξεων”.

Βεβαίως, πρόσθεσε ”και η δική μας πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά για συνέχιση των συνομιλιών και κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτές οι συνομιλίες όμως δεν μπορεί να συνεχίζονται επ’ αόριστο χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και χωρίς την επίτευξη προόδου στις βασικές πτυχές του Κυπριακού”.

Ανέφερε ακόμα ότι ”δυστυχώς για ακόμα μια φορά τόσο ο κ. Ντάουνερ όσο και κύκλοι της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, παρά το γεγονός ότι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε πρόοδος στις απευθείας διαπραγματεύσεις, δια της πολιτικής των ίσων αποστάσεων, αποφεύγουν και πάλι να επιρρίψουν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει”.

Είπε τέλος ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ”εκφράζει για ακόμα μια φορά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του και θεωρεί ότι η δική μας πλευρά πρέπει να ενεργήσει προληπτικά για αναχαίτιση των όποιων μεθοδεύσεων για υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα