ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση κοροϊδεύει για τα τεκταινόμενα στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου

14:44 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λύπη εξέφρασε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου γιατί, όπως είπε, η σημερινή Κυβέρνηση ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να κοροϊδεύει σε σχέση με τα τεκταινόμενα στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου, την ώρα, που υπάρχουν γραπτώς απαντήσεις από πλευράς ΕΕ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Ευαγόρου ανέφερε πως μετά τη γνωστή δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου

για την Οικονομία Όλι Ρεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα της Κύπρου ήταν καθαρά πρόβλημα τραπεζικό και πρόβλημα ελλιπούς εποπτείας από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή» και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε τα εξής: «Πρέπει να μιλήσουμε για δύο διαφορετικές αιτίες μνημονίων. Το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν πρόβλημα ελλείμματος, το οποίο μετετράπη σε πρόβλημα δανεισμού. Στην Κύπρο είναι αμιγώς τραπεζικό».

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δήλωσε πως «επιτέλους η κυβερνητική πλευρά πρέπει να αποφασίσει ότι είναι Κυβέρνηση και πρέπει να κυβερνήσει αλλά επίσης θα πρέπει να παραδεχτεί επιτέλους ότι το πρόβλημα ήταν πρόβλημα με τις τράπεζες και οδήγησε αναπόφευκτα σε Μνημόνιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η οικονομία».

Ανέφερε ακόμη ότι σε γραπτή απάντησή του σε ερώτηση του Κύπριου Ευρωβουλευτή Κυριάκου Τριανταφυλλίδη κατά πόσο «η συμφωνία που αναγκάστηκε εκβιαστικά να δεχτεί η κυπριακή κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup της 15ης Μαρτίου συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πιο συγκεκριμένα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ο Επίτροπος Ρεν αναφέρει ότι «το Eurogroup κατά τη συνεδρία του στις 16 του Μάρτη 2013 εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση των κυπριακών Αρχών να επιβάλουν εφάπαξ εισφορά σταθερότητας. Η Κύπρος είχε προτείνει τη φορολόγηση των καταθέσεων κλπ.».

Ο κ. Ευαγόρου δήλωσε ότι με αυτή τη γραπτή απάντηση του πλέον αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ ξεκαθαρίζει οριστικά ένα ζήτημα «ότι είναι η δική μας πλευρά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση, οι οποίοι προετοίμασαν και το νόμο για το κούρεμα αλλά και την πρόταση προς το Eurogroup για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων».

«Ήταν της δικής μας πλευράς και του σημερινού Προέδρου πρόταση και αυτό ξεκαθαρίζει ότι δεν την επέβαλαν κάποιοι άλλοι αλλά την προτείναμε εμείς» είπε, για να προσθέσει ότι «αυτό ξεκαθαρίζει ακόμα κάτι, ότι η δική μας πλευρά η οποία δήλωνε ότι τάχατες δεν γνώριζε, γνώριζε πάρα πολύ καλά, αφού ήταν δική της πρόταση».

«Εκφράζουμε λοιπόν τη λύπη μας γιατί ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να κοροϊδεύουν την ώρα που και γραπτώς υπάρχουν οι απαντήσεις από πλευράς Eurogroup και Ευρωπαίου Επιτρόπου» πρόσθεσε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα