Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού εξελέγη ο ΓΔ του ΚΟΤ

12:32 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού εξελέγη ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Μάριος Χαννίδης κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας του Συμβουλίου, γεγονός που χαιρέτησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής Eduardo Santader.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΚΟΤ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (European Travel

Commission – ETC) για την περίοδο 2012-2013, ο εκπρόσωπος της Κύπρου και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Μάριος Χαννίδης εξελέγη, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας του Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού. Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης World Travel Market τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Την εκλογή του κ. Χαννίδη χαιρέτισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΟΤ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού κ. Eduardo Santander, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Χαννίδη για τη δέσμευση, καθώς και την ευθύνη που αναλαμβάνει από τη θέση του Αντιπροέδρου σε μια περίοδο πολύ σημαντική για τις δραστηριότητες της Επιτροπής.
Η εκλογή του κ. Χαννίδη στη θέση του Αντιπροέδρου αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κύπρο, επισημαίνει ο ΚΟΤ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαννίδης ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «από τη θέση του Αντιπροέδρου αυτού του σημαντικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού που είχα την τιμή να εκλεγώ, θα εργαστώ σκληρά, με επαγγελματισμό και αφοσίωση, για την υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού».

Ο κ. Χαννίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η προσπάθεια προώθησης της Ευρώπης σε τρίτες χώρες θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί, κάτι πολύ σημαντικό και για την Κύπρο, ιδιαίτερα τώρα που ο ΚΟΤ καταβάλλει προσπάθειες ανάπτυξης νέων αγορών από τρίτες χώρες».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού ιδρύθηκε το 1948 και απαριθμεί 35 χώρες-μέλη μεταξύ των οποίων και η Κύπρος (26 χώρες μέλη ΕΕ και εννέα άλλες ευρωπαϊκές. χώρες). Τα μέλη εκπροσωπούνται στην Επιτροπή από τους αντίστοιχους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού. Σκοπός της είναι η προβολή και προώθηση της Ευρώπης ως τουριστικό προορισμό σε τρίτες χώρες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού παρέχει επίσης υπηρεσίες ερευνών αγοράς και ηλεκτρονικού μάρκετινγκ στα μέλη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα