Α. Κυπριανού: Πισωγύρισμα για τον τόπο και το λαό τυχόν εκλογή Αναστασιάδη

19:21 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τυχόν εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας μόνο πισωγύρισμα θα είναι για τον τόπο και το λαό μας, δήλωσε απόψε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μιλώντας στα εγκαίνια του Οικήματος ΑΕΚ Κυθρέας, στην Αγλαντζιά.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως σήμερα ο κ. Αναστασιάδης προσπαθεί να

πείσει τους πάντες πως δεν ευνοεί τις ιδιωτικοποιήσεις. Όμως το γνωρίζει και ο ίδιος πως δεν μπορεί να πείσει κανένα. «Γιατί τώρα όλοι γνωρίζουν πως ο κ. Αναστασιάδης δεν εννοεί όσα λέει», πρόσθεσε.

«Η ίδια η Deutsche Bank σε έκθεση της για την Κύπρο αναφέρει κατά λέξη: ‘Ο Αναστασιάδης υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με τους όρους της διάσωσης και άρα θα είναι πιο εύκολο να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενώ έχει δηλώσει πρόσφατα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν μέρος της ατζέντας, η εν λόγω δήλωση, κατά την άποψη μας, αποτελεί πιθανώς μια πολιτική κίνηση εν όψει των εκλογών. Θα μας προκαλούσε έκπληξη αν αντιτασσόταν σθεναρά στις απαιτήσεις της Τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις’», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Είπε πως ο κ. Αναστασιάδης «εξαγγέλλει πολλά και διάφορα σήμερα στο προεκλογικό παζάρι. Όμως το λογαριασμό θα τον στείλει στο λαό, στους εργαζόμενους, στους νέους, στους συνταξιούχους, στους αγρότες και στους άνεργους να τον πληρώσουν», προσθέτοντας ότι «καμώνεται ο κ. Αναστασιάδης πως ενδιαφέρεται για τους ανέργους. Όταν όμως έπρεπε να αποδείξει αυτό το ενδιαφέρον στην πράξη, σίγησε».

Συνεχίζοντας είπε ότι «αν κουνηθεί ένα φύλλο δέντρου, ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ είναι λαλίστατοι. Όμως για την απεργία των οικοδόμων, δεν ήθελαν να σχολιάσουν, γιατί όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης δεν ήθελε ‘να παρέμβει στη διαδικασία’. Μήπως έτσι δεν λειτουργούσαν και όταν ήταν στην Κυβέρνηση για μια δεκαετία; Αδιαφορούσαν πλήρως για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. Σε καιρούς μάλιστα ευημερίας της κυπριακής οικονομίας, κοίταζαν πώς να πετσοκόψουν τους εργασιακούς θεσμούς»,.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού «όλοι εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει αλλάξει, απλώς έχει μεταλλάξει τις θέσεις του. Ο κυπριακός λαός δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί. Γιατί δεν είναι αξιόπιστος. Γιατί εμπνέει το φόβο. Ο λαός μας αξίζει πολύ περισσότερα από ένα ηγέτη αντιλαϊκών πολιτικών, αλαζονικό και αναξιόπιστο. Ο λαός μας αξίζει ένα έντιμο, ειλικρινή και αξιόπιστο ηγέτη. Ένα ηγέτη φιλολαϊκό. Όπως είναι ο Σταύρος Μαλάς. Ένα ηγέτη που ξέρει και μπορεί να προστατεύσει την Κύπρο από τους κινδύνους που την απειλούν».

Όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα πως μόνο ο κ. Λιλλήκας θα μπορούσε να σταθεί απέναντι από τον κ. Αναστασιάδη. Τώρα όλοι συνειδητοποιούν πως ο κ. Λιλλήκας δεν εκφράζει τίποτε άλλο πέραν από τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του κ. Παπαφώτη. Δεν προτείνει τίποτε άλλο εκτός από πυροτεχνήματα. Έχει περάσει ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία και ακόμα δεν έχει κατορθώσει να αρθρώσει πειστικό λόγο για το τι προτείνει στο Κυπριακό. Να «καθαρίσει το τραπέζι» των διαπραγματεύσεων από όλα όσα συμφωνήθηκαν εδώ και 39 χρόνια είναι εύκολο», ανέφερε.

«Το πώς θα γλυτώσει την Κύπρο από τα χέρια της Τουρκίας που σίγουρα μετά το ‘ξε-καθάρισμα’ του κ. Λιλλήκα θα θέσει στο τραπέζι τη διχοτόμηση, δεν κατάφερε να το εξηγήσει. Έχει περάσει ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία και ακόμα προσπαθεί να τεκμηριώσει την πρόταση του για πώληση του Οικοπέδου 12. Τώρα όλοι συνειδητοποιούν πως ο κ. Λιλλήκας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Αναστασιάδη. Γιατί, εκτός των άλλων, δεν θα χρειαστεί να το κάνει. Στο Β’ Γύρο απέναντι από τον κ. Αναστασιάδη, θα είναι ο Σταύρος Μαλάς», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε πως «θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας από εμάς πρέπει σήμερα να δει τη μεγάλη εικόνα. Να αφήσει πίσω του τις όποιες πικρίες, ή απογοητεύσεις. Να προσπεράσει τα πυροτεχνήματα και το λαϊκισμό. Να δει καθαρά. Την Κυριακή ο καθένας από εμάς θα πρέπει να απαντήσει πρώτα και κύρια στις επόμενες γενιές. Με την ψήφο του επιλέγει πώς θα είναι η Κύπρος του αύριο».

«Θα επιλέξει ένα ηγέτη που θα ξέρει να υπερασπιστεί και να προστατέψει την Κύπρο ή ένα ηγέτη που θα επιτρέψει να επιβληθούν στην Κύπρο τα ξένα συμφέροντα και τα μονοπώλια; Θα επιλέξει μια Κύπρο με ένα ηγέτη νέο και σύγχρονο, ο οποίος να έχει καινοτόμο όραμα ή ένα ηγέτη που ακόμα πολιτεύεται με τη νοοτροπία του ‘60, νομιζόμενος πως έχουμε ακόμα Ψυχρό Πόλεμο και πρέπει να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ για να σωθεί; Θα επιλέξει μια Κύπρο που θα ζήσει καταστάσεις όμοιες με αυτές της Ελλάδας και της Ισπανίας;», διερωτήθηκε.

«Θα επιλέξει μια Κύπρο στην οποία δεν θα κυβερνά ένας ηγέτης φιλολαϊκός, αλλά ένας ηγέτης-εκπρόσωπος των συμφερόντων της Τρόικα; Θα επιλέξει να ενδυναμώσει αυτούς που διαχρονικά έπλητταν το λαό και τα συμφέροντα του, κάποτε με τα όπλα και ύστερα με τις πολιτικές τους; Ή αυτούς που μπορούν να υπερασπιστούν το αύριο του λαού;», συνέχισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού «εμείς είμαστε βέβαιοι πως ο λαός έχει και μνήμη και κριτήριο. Γι’ αυτό και την Κυριακή θα κλείσει το παράθυρο στο χθες και θα ανοίξει την πόρτα για το αύριο. Θα υπερψηφίσει το Σταύρο Μαλά για να πάμε στη νέα εποχή με νέα πρόταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα