Πρόεδρος: Η Κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για το νέο λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας

19:15 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια για τη δημιουργία του νέου λιμανιού και της μαρίνας στη Λάρνακα, αλλά ορισμένοι στέκονται εμπόδιο στην πραγματοποίηση του έργου, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό να κάνει για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε εκτός κειμένου αναφορά του κατά τη διάρκεια της τελετής κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου

Λάρνακας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι για τη πόλη της Λάρνακας και τα «πολλά παράπονα» που κατά καιρούς εκφράζονται, «η Κυβέρνηση αυτή αγωνίζεται για τη δημιουργία του νέου λιμανιού και της μαρίνας εδώ και πέντε χρόνια και κάποιοι είναι εμπόδιο και δεν θα εφαρμοστεί επί δικής μας διακυβέρνησης. Υπήρχε τελευταία παράταση των προσφορών πολύ πρόσφατα και έφτασα μέχρι του σημείου να πω στον Υπουργό ακυρώστε το για να ξεκινήσουμε από την αρχή πάνω σε άλλη βάση επιτέλους, για να γίνει αυτό το έργο για το οποίο πέρασα ως Πρόεδρος της Βουλής επί Δημαρχίας Ανδρέα Μωυσέως και τώρα επί Δημαρχίας Ανδρέα Λουρουτζιάτη».

Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχει όλη η καλή πρόθεση από πλευράς της κυβέρνησης, τρέξετε πάνω στους εργολάβους, πάνω σ’ αυτούς που έχει κατακυρωθεί το έργο να γίνει και δεν γίνεται. Η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό να κάνει».

Για το θέμα της δημιουργίας του νέου τερματικού πετρελαιοειδών, έργο το οποίο θα αποφορτώσει σημαντικά τη Λάρνακα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «υπέστημεν τεράστια πίεση από τους Λαρνακείς οι αποθήκες πετρελαιοειδών να γίνουν στη Λάρνακα. Θυμάμαι επί διακυβέρνησης του Γιώργου Βασιλείου τον τότε Δήμαρχο Λάρνακας Γιώργο Χριστοδουλίδη εκ μέρους της Επιτροπής Ανάπτυξης» να ενοχλεί για το συγκεκριμένο θέμα γιατί «τότε ήταν ένα σημαντικό έργο που θα απέφερε σημαντικά κέρδη για την πόλη της Λάρνακας. Από ένα σημείο και μετά ένεκα της ανάπτυξης δεχθήκαμε την αντίθετη πίεση, να φύγουν αυτά (οι αποθήκες πετρελαιοειδών) από εδώ γιατί εμποδίζουν την ανάπτυξη της πόλης και της επαρχίας της Λάρνακας».

Κάνοντας αναφορά στο Γενικό Σχέδιο Υγείας και εκφράζοντας ευχαριστίες στη συμβολή του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «οι καιροί είναι πονηροί, βρισκόμαστε 5-6 μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά θα ριψοκινδυνεύσω για να πω ότι καθοριστικό ρόλο για να προωθηθεί όλη αυτή η εργασία για το τελευταίο στάδιο του ΓΕΣΥ, διαδραμάτισε ο Σταύρος Μαλάς. Πρέπει να το πω αυτό, τιμώντας τον άνθρωπο που μέχρι πρόσφατα ήταν Υπουργός της κυβέρνησης μας».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο προγραμματισμό λειτουργίας δύο νέων Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και τη πρόσφατη αναβάθμιση του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σε εκτός κειμένου αναφορά του είπε πως τα έργα αυτά «θα γίνουν κατόπιν έντονης και καθημερινής επιμονής του Προέδρου της Δημοκρατίας για υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, μάρτυρες μου οι Λειτουργοί που παρίστανται εδώ και άλλοι Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας»

Keywords
Τυχαία Θέματα