Anonymous: Απειλούν με χτύπημα στις εκλογές! (VIDEO)

14:00 17/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Anonymous προειδοποιεί ότι θα «χτυπήσει» τους server του Υπουργείου Εσωτερικών όπου θα γίνεται η καταγραφή των ψήφων.

Ο δημιουργός του βίντεο, καλεί τους anonymous όλου του πλανήτη να επιτεθούν κατά των κυβερνητικών δικτύων για να δημιουργήσουν χάος. Η πληροφορία εξετάζεται από την Αστυνομία.

Το Γραφείο Διερεύνησης Αδικημάτων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας,
διερευνά βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τους «Ανώνυμους», οι οποίοι απειλούν ότι θα κτυπήσουν το μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών την ώρα των αποτελεσμάτων.Ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε ότι η όποια πληροφορία, από την στιγμή που επηρεάζει τις εκλογές , μεταβιβάζεται αμέσως στον Γενικό Έφορο Εκλογών ή αν δεν είναι τόσο σοβαρή στον Έφορο Εκλογής της οικείας Επαρχίας.

«Σε αυτή την περίπτωση από την στιγμή που ενημερωθήκαμε γι’ αυτή την πληροφορία, την μεταβιβάσαμε αμέσως στον Γενικό Έφορο Εκλογών και στο Τμήμα Υπηρεσιών Μηχανογράφησης που έχει την ευθύνη του συγκεκριμένου προγράμματος. Ωστόσο, δίχως να είμαι απόλυτα γνώστης του μηχανογραφημένου προγράμματος, θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ασφάλεια και η πιθανότητα να παρέμβουν στο μηχανογραφημένο πρόγραμμα του Γενικού Έφορου Εκλογών είναι πολύ περιορισμένο, να μην πω ανύπαρκτο», πρόσθεσε.Σε ερώτηση αν έχει ζητηθεί από το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας, οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια , ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι από την στιγμή που πήραν την πληροφορία αυτή έδωσαν ήδη οδηγίες στο αρμόδιο γραφείο να την διερευνήσει, δηλαδή κατά πόσο είναι αξιόπιστη ή πρόκειται για ένα κακόβουλο αστείο.

Σε ερώτηση αν διερευνάται ακόμη αν είναι γνήσιο ή όχι το βίντεο, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι το σημαντικό είναι κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα να παρέμβουν. «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», συμπλήρωσε.

«Η διερεύνηση έχει ανατεθεί στο αρμόδιο Γραφείο Διερεύνησης Αδικημάτων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Αν δούμε ότι θα χρειαστεί η βοήθεια είτε της Europol είτε της Interpol, στα σίγουρα θα καταφύγουμε και σε αυτούς», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα