Σε κατασχέσεις ακινήτων προχωρά η εφορία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σε πλειστηριασμούς πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων για μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου έχει προχωρήσει η Εφορία.

Διαβάστε σε ποιους επιχειρηματίες έχουν δεσμεύσει ακίνητα και μετρητά για χρέη στο Δημόσιο:

Χ. Κ. Τεγόπουλος: Η εκδότρια εταιρεία της Ελευθεροτυπίας χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,7 εκατ.

ευρώ και για το λόγο αυτό της δεσμεύτηκε ακίνητο που εκτιμάται σε 17,5 εκατ. ευρώ.

Αlpha Keramica: Η κεραμοποιία οφείλει στο Δημόσιο 576.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίρια της εταιρείας αξίας 8 εκατ. ευρώ.

Avelon: Η εταιρεία εμπορεύεται συστήματα κουζίνας υψηλής ποιότητας. Οφείλει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίριά της αξίας 6,4 εκατ. ευρώ.

Euromedica: Η ετιαρεία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, χρωστά ει στο Δημόσιο 369.000 ευρώ και το Δημόσιο έχει δεσμεύσει κρίτια στο Νέο Ηράκλειο αξίας άνω των 4,8 εκατ. ευρώ.

Ψηλορείτης Logistics: Η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για κατεψυγμένα προϊόντα κοντά στη Λαμία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα χρωστάει πάνω από 35 εκατ. ευρώ και της έχουν δεσμευθεί ακίνητα ίσης αξίας.

Κωνσταντίνα Καψή: Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια των γνωστών ξενοδοχείων Καψή η οποία οφείλει στο Δημόσιο 2,4 εκατ. ευρώ. Εχει δεσμευθεί ακίνητο στην Εκάλη ισης αξίας.

Μπάμπης Βωβός: Ο μεγαλοεπιχειρηματίας του real estate στην οδό Κηφισίας χρωστάει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και έχει δεσμευθεί η κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό. Την ίδια κατοικία έχει δεσμεύσει και η Alpha bank στην οποία ο επιχειρηματίας οφείλει 8 εκατ. ευρώ.

Νικ. Ι. Θεοχαράκης: Η γνωστή εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων. Οφείλει στο Δημόσιο 151.000 ευρώ και έχει κατασχεθεί ακίνητο στον Ασρπόπυργο αξίας 4.800.000 ευρώ.

Ξυνή Αθηνά (των γνωστών ΙΕΚ Ξυνή): Οφείλει περίπου 1 εκατ. ευρώ και κατασχέθηκε τμήμα πολυώροφης κατοικίας στον Δμο Ωρωπού αξίας 3,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενοικίασης των κατασχεθέντων κτηρίων, προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα. Ανάμεσα στα ακίνητα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να «αξιοποιήσει» με αυτόν τον τρόπο είναι και το νεοκλασικό του Ακη Τσοχατζόπουλου που βρίσκεται στη Διον. Αεροπαγίτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα