Το λόγο στις εκλογές έχει ο κυρίαρχος λαός, λέει ο Γ. Ομήρου

12:28 17/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Οι Προεδρικές εκλογές συνιστούν μια κορυφαία πολιτειακή και δημοκρατική διαδικασία, στην οποία η συμμετοχή είναι απολύτως απαραίτητη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, λέγοντας παράλληλα ότι το λόγο έχει ο κυρίαρχος

λαός.

Ο κ. Ομήρου προσήλθε λίγο μετά τις 11.15πμ στο εκλογικό κέντρο Β’ του Ελένειου Δημοτικού Σχολείου, στη Λευκωσία, πλαισιωμένος από Βουλευτές, στελέχη και οπαδούς του κόμματος.

«Σήμερα το λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός, αποφασίζει για το μέλλον του, για το μέλλον της χώρας μας» δήλωσε ο κ. Ομήρου, εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου.

Ανέφερε ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι απαραίτητη, ώστε «να έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος θα δημιουργήσει συνθήκες παλλαϊκής συστράτευσης για την οικοδόμηση πολιτικών στη βάση των αναγκαίων μεγάλων ανατροπών».

Συνέχισε, αναφερόμενος στην ανάγκη «για μια καινούρια εθνική στρατηγική, με επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέματος εισβολής και κατοχής». Ακόμη, μίλησε για ξαναζωντάνεμα της οικονομίας, με πολιτικές ανάπτυξης για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με γρήγορη έξοδο από τους επαχθέστατους, όπως είπε, όρους του μνημονίου και επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτειακό και πολιτικό σύστημα.

Εξέφρασε τέλος θερμά συγχαρητήρια προς τους δημόσιους λειτουργούς και τους άνεργους επιστήμονες που εργάζονται για να διεκπεραιωθεί με επιτυχία η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα