Φτιάχνει κλίμα η Μπάρτσα!

Σε έναν «πόλεμο», η επικοινωνιακή μάχη παίζει καθοριστικό ρόλο. Η Μπάρτσα έπιασε δουλειά μετά το δεύτερο ματς κι έφτιαξε κλίμα για τη διαιτησία ενόψει ΟΑΚΑ! Τρομερά πράγματα γράφει ο Καταλανικός Τύπος!Όσοι λένε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις ελληνικές εφημερίδες, ειδικότερα μετά από ντέρμπι, θα το ξανασκεφτούν αν διαβάσουν τι γράφεται στον τύπο της Καταλωνίας. Οι ντόπιοι ρεπόρτερ ξεπέρασαν τα όρια γράφοντας εν πολλοίς τη γραμμή της Μπαρτσελόνα. Αποδίδουν την ήττα αποκλειστικά και μόνο στη διαιτησία.

«Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να νικήσει τους διαιτητές» ο βασικός τίτλος
στις εσωτερικές σελίδες της «Sport», τα ίδια η «El Mundo», η «La Vanguardia»... Μόνο η «Marca» και η «As» διαφοροποιήθηκαν κι αυτές διότι δεν ακολουθούν τη γραμμή της Μπαρτσελόνα και εκφράζουν τον... μαδριλένικο κόσμο.

Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει. Η σειρά έγινε 1-1 και αναμένεται να είναι μακριά. Η Μπαρτσελόνα ξέρει ότι με το αβαντάζ στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δυσκολεύουν και ο πολύ μεγάλος στόχος της συμμετοχής στο φάιναλ φορ της πόλης της, κινδυνεύει σοβαρά.

Έβαλε σε εφαρμογή λοιπόν, το σχέδιο «δεν αντέχεται το 50-50» και ευελπιστεί να πετύχει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον.

Η διαιτησία των Ντοζάι, Τσέρεμπουκ, Ζαμολίσκι στο Παλαού Μπλαουγκράνα ήταν εξαιρετική για τον Παναθηναϊκό. Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι, στα όρια του φάουλ που χρειάζονταν οι πράσινοι για να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους. Δεν χάρισαν όμως κανένα σφύριγμα στον Παναθηναϊκό. Απλά τον σεβάστηκαν και ειδικότερα στο διάστημα που βρισκόταν πίσω στο σκορ, ακόμα και με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι πολύ έμπειροι διαιτητές που όρισε ο Ρήγας - πολύ πριν γίνει η επίθεση στο μαγαζί του για όσους βιαστούν να βγάλουν ανόητα συμπεράσματα... - δεν κατάλαβαν τίποτα στα πρώτα 37 λεπτά του αγώνα αν και η ατμόσφαιρα ήταν φοβερά πιεστική και οι 7.500 Καταλανοί ζητούσαν αφόρητα σφυρίγματα υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στο τελευταίο τρίλεπτο, κι ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να οδεύει προς τη νίκη, επέτρεψαν στη Μπαρτσελόνα να παίξει με τη σειρά της ξύλο, της έδωσαν κι ένα δύο αυστηρά σφυρίγματα αλλά όχι έξω από τα όρια των αποφάσεων που μπορούν να δοθούν υπέρ του γηπεδούχου.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Καταλανούς στα... κάγκελα να διαμαρτύρονται και να δημιουργούν κλίμα. Ο Πασκουάλ μίλησε για διαιτησία, ο Σάντα το ίδιο, μόνο ο τεράστιος παίκτης που λέγεται Ναβάρο δήλωσε πως «χάσαμε το μυαλό μας γιατί ασχοληθήκαμε με τους διαιτητές περισσότερο από όσο έπρεπε». Το θέμα είναι ότι με τη σειρά να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και τα ματς να κρίνονται στον πόντο, κάθε λεπτομέρεια μετράει...
Keywords
Τυχαία Θέματα