Θετικό ξεκίνημα...

17:22 9/12/2012 - Πηγή: AEK365

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη ημερίδα ορίων της νέας αγωνιστικής περιόδου (2012 - 2013) στην τεχνική κολύμβηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης δηλώσεις έκαναν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο Παγκόσμιος ρέκορντμαν Ουίλιαμ Μπάλντουιν και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Τεχνικής Κολύμβησης, Αλέκος Ξιάρχος. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους :

Αλέκος Ξιάρχος: «Σήμερα ήταν

η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση της χρονιάς. Το επίπεδο ήταν αρκετά καλό και τα αποτελέσματα ικανοποιητικά. Μην ξεχνάμε ότι πολλές ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς τα κολυμβητήρια άργησαν να λειτουργήσουν κανονικά, όπως για παράδειγμα το κολυμβητήριο Περιστερίου. Παρ' όλα αυτά οι αθλητές βαδίζουν στον σωστό δρόμο. Έναν δρόμο μακρύ και δύσκολο λόγω των συνθηκών που επικρατούν, όμως πιστεύουμε πως και φέτος τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά».

Ουίλιαμ Μπάλντουιν: «Χάρηκα που είδα τόσο κόσμο σήμερα. Περίμενα λιγότερη συμμετοχή, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι αθλητές απομακρύνονται από το άθλημα. Για ημερίδα, τα 135 άτομα που έλαβαν μέρος είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός. Η τεχνική κολύμβηση είναι ένα δύσκολο άθλημα. Χρειάζεται συνεχή προπόνηση, αερόβια άσκηση και υγιεινή ζωή».

Όσο για την σχέση του με το άθλημα και τους στόχους του για τη φετινή χρονιά ανέφερε: «Βρέθηκα κατά τύχη στο άθλημα και το αγάπησα με την πρώτη επαφή. Είμαι ήδη 7 χρόνια στον χώρο και προσπαθώ να βελτιώνω την τεχνική μου συνεχώς για να μπορώ να καταρρίπτω τα ρεκόρ. Η εικόνα της φετινής χρονιάς για μένα είναι θολή. Δεν είμαι σε κάποια σχολή και δεν ξέρω σίγουρα πόση αφοσίωση μπορώ να δώσω στο άθλημα. Κάνω τις προπονήσεις μου και αγωνίζομαι χωρίς άγχος».

Keywords
Τυχαία Θέματα