«Καθάρισε» σε δυο λεπτά η Μπάγερν

18:46 21/9/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 6η αγωνιστική

Veltins Arena
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 0-4

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου δεν είχε διάθεση να αφήσει ανεκμετάλλευτο το... δώρο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, 1-1 με Νυρεμβέργη, και μια επίδειξη δύναμης επικράτησε 4-0 της Σάλκε μέσα στην Veltins Arena. Σημειώνεται πως πριν το παιχνίδι, οι Βαυαροί στα έξι ματς που είχαν προηγηθεί είχαν σκοράρει 19 φορές ενώ οι παίκτες της Σάλκε μόλις μια.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν

δυνατά και μόλις στο 5ο λεπτό ο Νόιερ έβγαλε σουτ του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και στο 17' ο Σαλάι δεν μπορεί να βρει με προβολή στην μικρή περιοχή την μπάλα για το 1-0. Έτσι λοιπόν, η Μπάγερν πήρε προβάδισμα στο 21ο λεπτό όταν ο Σβαϊνστάιγκερ με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ρόμπεν έκανε το 0-1. Μέχρι να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έβαλαν και δεύτερο γκολ ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια των Χίλντεμπραντ και Χέβεντες να διώξουν τον κίνδυνο.
Στο 29' ο Ρόμπεν έκανε ωραία προσπάθεια αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το 0-3 με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης να πετυχαίνει άλλα δυο γκολ στην επανάληψη. Στο 75ο λεπτό ο Ριμπερί αξιοποίησε ασίστ του Αλάμπα για το 0-3 και πέντε λεπτά πριν το τέλος η μπάλα έπειτα από περιπέτειες έφτασε στον Πισάρο, είχε περάσει ως αλλαγή, με τον Περουβιανό φορ να διαμορφώνει το τελικό 0-4.
Σημειώνεται πως η Σάλκε δεν έχει κερδίσει την Μπάγερν Μονάχου την τελευταία δεκαετία

Σαλκε: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Αόγκο, Τζόουνς, Νοϊστέντερ (46' Χέγκερ), Φαρφάν, Μπόατενγκ (80' Κλέμενς), Ντράξλερ, Σαλάι

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (78' Κίρχοφ), Ρόμπεν (73' Μίλερ), Λαμ, Κρος, Ριμπερί, Μάντζουκιτς (81' Πισάρο)

Νυρεμβέργη-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1
Γήπεδο: Grundig Stadion

Μετά από πέντε αγωνιστικές και ισάριθμες νίκες, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχασε τους πρώτους της βαθμούς στην φετινή Bundesliga καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Νυρεμβέργης. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 7ο λεπτό ο Πόγκατετς πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή έπειτα από πλασέ του Ρόις με την Νυρεμβέργη να έχει την δική της μεγάλη στιγμή για να προηγηθεί όταν ο Φραντς στο 21' πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Τελικά στο 37ο λεπτό ο Μαρσέλ Σμέλτσερ με ωραία εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ με το 0-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Η Νυρεμβέργη ευτύχησε να ισοφαρίσει γρήγορα στο δεύτερο μέρος όταν ο Περ Νίλσον στο 51ο λεπτό αξιοποίησε μπαλιά του Πόγκατετς και έκανε το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ντόρτμουντ πίεσε για το δεύτερο γκολ με τον Λεβαντόφσκι να περνά στον αγώνα αλλά η Νυρεμβέργη κρατούσε πίσω στην άμυνα και μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη με τον Έσβαϊν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έπαιξε και στα 90 λεπτά, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σάφερ. Έτσι η Ντόρτμουντ έχασε τους πρώτους της βαθμούς με την Νυρεμβέργη να παραμένει χωρίς νίκη μετά από έξι αγωνιστικές.

Νυρεμβέργη: Σάφερ, Τσάντλερ, Νίλσον, Πόγκατετς, Πλάτενχαρντ, Χασέμπε, Σταρκ, Φραντς, Κιγιοτάκε (89' Άνγκα), Χλούσεκ (67' Εσβάιν), Γκίντσεκ (81' Πέκχαρτ)
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ (46' Νούρι Σαχίν), Μπέντερ, Γκρόσκροϊτς, Μπλαστσικόφσκι (65' Λεβαντόφσκι), Ρόις (46' Χόφμαν), Ομπαμεγιάνγκ, Ντουκς

Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4
Γήπεδο: Coface Arena

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνήλθε μετά από την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Μάιντς επικρατώντας με 4-1 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ρόμπι Κρούζ. Ο Αυστραλός δεξιός εξτρέμ άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό και στο 38' έδωσε την ασίστ στον Λαρς Μπέντερ για το 0-2. Στις καθυστερήσεις ο Κρουζ έβαλε και δεύτερο γκολ έπειτα από μπαλιά του Ρόλφες απλοποιώντας τα πράγματα για την Λεβερκούζεν στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ με τον Στέφαν Κίσλινγκ στο 59ο λεπτό με την Μάιντς να μειώνει στο τελικό 1-4 με τον Μάλι και να φτάνει τις τρεις σερί ήττες.

Μάιντς: Μίλερ, Πόσπεχ, Σβένσον, Νοβέσκι, Παρκ, Γκέιτς, Μόριτς, Σότο (45' Μάλι), Νικολάι Μίλερ, Τσούπο Μότινγκ (64' Οκαζάκι), Ντάνι Σαχίν (71' Πόλτερ)
Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπρετ, Φολσέιντ, Τοπράκ, Μπένις, Μπέντερ (63' Καν), Ρέινταρτς, Ρόλφες, Σαμ, Κρουζ (75' Οζτουνάλι), Κίσλινγκ (69' Ντερντιγιόνγκ)

Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 0-2
Γήπεδο: Imtech Arena

Με πρωταγωνιστή τον Νιλς Πέτερσεν η Βέρντερ Βρέμης μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες επέστρεψε στις επιτυχίες παίρνοντας σπουδαίο "διπλό" στην έδρα του Αμβούργου με 2-0. Ο Γερμανός επιθετικός στο 32ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Φριντζ και με αριστερό σουτ έκανε το 0-1. Στην επανάληψη το Αμβούργο είχε ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά τελικά η Βέρντερ Βρέμης είχε την ουσία και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους γηπεδούχους να έχουν βγει μπροστά, ο Γκέμπρε Σελασιέ βρήκε τον Πέτερσεν που με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Το Αμβούργο παραμένει με μια νίκη μετά από έξι αγωνιστικές.

Αμβούργο: Άντλερ, Βέστερμαν, Ταχ, Ντζουρού, Γιάνσεν, Μπαντέλ, Ρινκόν (67' Αρσλάν), Γίρασεκ (80' Λασόγκα), Γκιν Λαμ (63' Ρούντνεβς), Φαν ντεν Φάαρτ
Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Φριντζ, Λουκιμίγια, Καλντιρόλα, Γκαρσία, Μακιάντι, Ιγκνόφσκι, Ελία (74' Εκίσι), Χαντ (86' Πρεντλ), Κομπιλάνσκι (67' Γκεμπρέ Σελασιέ), Πέτερσεν

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-1
Γήπεδο: HDL Arena

Τέλος στο αήττητο σερί της Άουγκσμπουργκ έβαλε το Ανόβερο που κέρδισε 2-1 ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση. Στο 51ο λεπτό η Άουγκσμπουργκ κέρδισε πέναλτι όταν ο Σανέ βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Πολ Βερχό έκανε το 0-1 από την άσπρη βούλα. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Σαμπόλς Χούζτι ο οποίος στο 60ο λεπτό έβγαλε μπαλιά στον Αρτούρ Σόμπιχ που με αριστερό σουτ ισοφάρισε για το Ανόβερο το οποίο κέρδισε πέναλτι ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Όστρολεκ έκανε χέρι στην περιοχή της Άουγκσμπουργκ και ο Ούγγρος μέσος Χούζτι αφού προηγούμενως έδωσε την ασίστ για το 1-1 ήταν εκείνος που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ανόβερο: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σανέ, Ποκονιόλι, Αντρεάσεν, Πριμπ (54' Μπίτενκουρτ), Στιντλ, Χούζτι (90' Σουλτζ), Σόμπιχ, Για Κόναν (90' Χόφμαν)
Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Βερχό, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ (90' Μίλικ), Μπάιερ, Χαν, Μόραβεκ (67' Φογκτ), Άλτιντοπ, Χολζχάουσερ (57' Βέρνερ), Μόλντερς

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 2-1
Γήπεδο: Volkswagen Arena

Με δυο γκολ του Ίβιτσα Όλιτς σε διάστημα τεσσάρων λεπτών η Βόλφσμπουργκ πήρε την νίκη κόντρα στην Χόφενχαϊμ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με τον Άντονι Μοντέστε με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο με τον Όλιτς ο οποίος στο 48ο λεπτό έκανε το 2-1 που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Πόλακ, Για Κο (45' Πέρισιτς), Βιεϊρίνια (75' Καλιγκιούρι), Ντιέγκο, Σάφερ, Όλιτς (86' Κλόσε)
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεργκ, Άμπραχαμ, Βέστεργκαρντ, Σάρκα (45' Χέρντλινγκ), Πολάνσκι, Ρούντι (73' Στρομπλ), Φόλαντ, Φιρμίνο (68' Σίπλοκ), Τζόνσον, Μοντέστε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα