Καθάρισε ο Μαντούκα

21:14 31/8/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ: 0-2
(Μαντούκα 58', 90+2')

Λίγες μέρες μετά τη θριαμβευτική του πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία του, ο ΑΠΟΕΛ άρχισε νικηφόρα της υποχρεώσεις του και την προσπάθεια για διατήρηση των κεκτημένων και στο κυπριακό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 σε βάρος της ΑΕΚ στο

ΓΣΖ σε παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μέτριο από πλευράς θεάματος και παραγωγής καλών ευκαιριών μπροστά στις δύο εστίες ήταν το θέμα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά την αντίπαλη άμυνα ήλεγξε τον ρυθμό στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, κυκλοφορώντας τη μπάλα στο επιθετικό του τρίτο του γηπέδου, χωρίς όμως να μπορέσει να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία.

Από κει και έπειτα, η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν τις γραμμές τους πιο πίσω προς την εστία του Πάρντο. Κυκλοφορούσε με μεγαλύτερη άνεση τη μπάλα σε σχέση με προηγουμένως και κατά διαστήματα έβαλε πίεση στην αντίπαλη άμυνα, χάνοντας την καλύτερή της ευκαιρία στο 33' με την κεφαλιά του Κολαούτι να περνά μόλις έξω.

Η αλλαγή συστήματος σε 4-3-3 με τον Γκόμες να μετατίθεται στον άξονα και τον Ντε Βινσέντι στα δεξιά δε βοήθησε τους «γαλαζοκίτρινους» να επανακτήσουν τα «ηνία» του αγώνα, παρότι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι προς τα τέλη του ημιχρόνου και να αναλάβουν τον έλεγχο στο τελευταίο πεντάλεπτο μετά από νέα εσωτερική αλλαγή, με τη μεταφορά του Ντε Βινσέντι αριστερά και του Αλωνεύτη στον άξονα. Στο συγκεκριμένο διάστημα κατόρθωσαν να φτιάξουν δύο καλές ευκαιρίες για να «ανοίξουν» το σκορ με τους Ντε Βινσέντι και Σέρινταν σε 40' και 43' αντίστοιχα, με τον πρώτο να είναι μόλις άστοχος και τον δεύτερο να βλέπει το σουτ του να σταματά στον Νέγκρι.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι στα πρώτα στάδια της επανάληψης, διατηρώντας τον έλεγχο για ένα περίπου δεκάλεπτο. Ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, ήταν αυτός που κατάφερε να φανεί απειλητικός για πρώτη φορά, μετά από ευκαιρία του Βινίσιους στο 56', προτού εκμεταλλευτεί λάθος συνεννόηση στην άμυνα των γηπεδούχων δύο λεπτά αργότερα και φτάσει στο γκολ με τον νεοεισελθόντα Μαντούκα.

Μετά το γκολ που πέτυχε, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδωσε χώρο στους «κιτρινοπράσινους», οι οποίοι έβαλαν πίεση στην αντίπαλη άμυνα αυξάνοντάς την όσο περνούσε η ώρα. Εντούτοις, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ υστέρησαν στην τελική ενέργεια, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να φτιάξουν τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Πάρντο, πέραν τριών τελικών προσπαθειών που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Βελγοϊσπανό τερματοφύλακα.

Τελικά το παιχνίδι τελείωσε δύο λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που υποδείχτηκε για καθυστερήσεις, με τον Μαντούκα να διπλασιάζει με άψογο στιλ τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο και αυτά της ομάδας του.

Αγία Νάπα-Δόξα Κ.:
(Κολοκουδιάς 26', Χάμπερ 84'-Φερνάντες 39', 90+5')

Ο Ρικάρντο Φερναντές σκόραρε δις με εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ και έσωσε στο παρά κάτι τον βαθμό της ισοπαλίας για την υποτονική και πάλι Δόξα και άφησε την εξαιρετική Αγία Νάπα με τις εντυπώσεις. Κολοκούδιας και Χάμπερ τα γκολ των γηπεδούχων που ήταν εξαιρετικοί στην επανάληψη αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Ρίκκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα