Κάνει τη διαφορά ο Ολλανδός

19:35 23/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να αφήσει την Άρσεναλ και διάλεξε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλοι γνώριζαν τι παίκτης είναι, όμως ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι με το... καλημέρα θα κάνει τέτοια διαφορά στους «κόκκινους διάβολους». Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δήλωσε ότι η διαφορά ανάμεσα στην πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ και στη δική του Σίτι είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Εξέφρασε, μάλιστα, και το παράπονο

γιατί ο Ολλανδός διάλεξε την άλλη ομάδα της πόλης και την απορία πως χάθηκε αυτός ο παίκτης για τους «πολίτες»...

Ο Φαν Πέρσι δικαιώνει από τη μία τον Φέργκιουσον, που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, και από την άλλη τον Μαντσίνι. Στο παιχνίδι με την Τότεναμ άνοιξε το σκορ για την Γιουνάιτεντ με κεφαλιά και έφτασε τα δύο γκολ στη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ με αυτό τον τρόπο, κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Αγγλία. Εκτός αυτού το γκολ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ήταν το 10 φετινό του μακριά από το Μάντσεστερ, κάτι που τον έκανε τον πρώτο παίκτη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που σκοράρει 10+ γκολ για τρεις σερί σεζόν μακριά από το «σπίτι» της ομάδας του!

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2010-11 είχε 11 γκολ και τη σεζόν 2011-12 είχε 13 με την Άρσεναλ μακριά από το Λονδίνο. Φέτος, έφτασε τα 10 μόλις σε 12 αγώνες μακριά από το «Ολντ Τράφορντ»! Ο Ολλανδός έχει σκοράρει 3 φορές στο «Σεντ Μέρις» επί της Σάουθαμπτον, 2 φορές στο DW επί της Γουίγκαν και από 1 φορά στα παιχνίδια με Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ρέντινγκ, Σίτι και Τότεναμ.

Ο 29χρονος επιθετικός έχει ήδη φτάσει τα 18 γκολ σε 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Πως μετά η Γιουνάιτεντ να μην έχει φτάσει τους 56 βαθμούς, που είναι η δεύτερη καλύτερή της επίδοση στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη σεζόν 2006-07, όταν και είχε 57 βαθμούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα