Εκτός Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

19:05 23/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Πλατανιάς επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού με γκολ του Αναστασάκου στο 87' και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος στερώντας και την τελευταία ελπίδα των πράσινων για κάτι καλό τη φετινή σεζόν.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο κάνοντας... αναγνωριστικές κινήσεις. Πάσινγκ γκέιμ γύρω-γύρω από την περιοχή, αλλά χωρίς ουσία. Ο Πλατανιάς είχε μία ελαφρά υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ακολούθως,

το ματς ισορρόπησε. Ποιοτικά, διεξάγονταν ένα τραγικό παιχνίδι και ελλείψει όμορφων συνδυασμών, δεν φαίνονταν εύκολο να μπει κάποιο γκολ. Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν μια αντεπίθεση των «πράσινων» στο 25' με τον Σο να δίνει στον αμαρκάριστο Τοτσέ, ο οποίος έπιασε «αέρα» και έχασε την ευκαιρία. Το 0-0 του ημιχρόνου ήταν απόλυτα φυσιολογικό.
Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα στο 48' είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Ναζλίδη, ο οποίος έβγαλε μόνο του τον Ονιέμα αλλά αυτός νικήθηκε από τον Καπίνο στο τετ α τετ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά ο Μάνταλος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι, όταν ο Κάστελς ανέτρεψε τον Μαυρία(58'). Οι Κρητικοί ανέβασαν... στροφές και προσπάθησαν να πιέσουν, oι πράσινοι άφησαν κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 87' ο Αναστασάκος, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από λάθος απόκρουση του Καπίνο σε σουτ του Κάλαϊτζίδη και με πλασέ έκανε το 1-0. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, στο 89' το δυνατό σουτ του Σο έξω από την περιοχή έφυγε άουτ, με αποτέλεσμα κάπου εκεί να σβήσουν τα... όνειρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος,Ποτουρίδης,Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιώτης (57' Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (80' Δέντσας), Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ): Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μαυρίας (80' Μπαρμπαρούσης) , Ζέκα, Τοτσέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα