Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως

Ο Παναθηναϊκός καταρρέει, η διοίκησή του είναι απούσα, η διαιτησία βιάζει το κοινό αίσθημα και ο κόσμος βράζει με την εικόνα των ποδοσφαιριστών και με τις παλινωδίες των διοικούντων…

Η διετία της υγείας (2008-10) χαρακτηρίστηκε από το τρίπτυχο κόσμος-παίκτες-διοίκηση. Φέτος έχει μείνει μόνος του ο κόσμος, ο οποίος δέχεται την μία πίκρα μετά την άλλη... Οι παίκτες είναι αδιάφοροι (επιεικώς...) και η διοίκηση απούσα.
Το φινάλε του δράματος πλησιάζει. Το έργο προχωράει ακριβώς όπως έχει γραφτεί
και τίποτα δεν δείχνει ικανό να αλλάξει το σενάριο. Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 από τον Πλατανιά στα Χανιά, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδος και έχασε τον μοναδικό στόχο που του είχε απομείνει. Η διαιτησία ήταν προκλητική (συνολικά τρία πέναλτι στερήθηκε το Τριφύλλι από τα δύο παιχνίδια με την ομάδα της Κρήτης), όσο η διοίκηση απουσίαζε, με τον Γιάννη Αλαφούζο, την ώρα που τα πάντα γκρεμίζονται, να λείπει στην Αμερική.

Ο κόσμος έχει φτάσει σε οριακό σημείο, βράζει με όσα συμβαίνουν και παράλληλα φιτιλιές ανάβει η ίδια η διοίκηση με τις παλινωδίες της τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικό. Η κάθαρση έμεινε στα λόγια, οι παίκτες που είχαν στοχοποιηθεί από διοικούντες, αγωνίζονται κανονικά, κανείς δεν βγαίνει μπροστά για να προστατεύσει τους οπαδούς και τους απλούς φιλάθλους και οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές.

Όλα αυτά, την ώρα που παρακολουθούν σαν αρπακτικά έτοιμα να ξεσκίσουν τον Παναθηναϊκό, νοσταλγοί παλαιότερων καθεστώτων, που έχουν βγάλουν τα νύχια και περιμένουν καρτερικά την «έκρηξη».

«Θα διαλύσω την παράγκα», έλεγε ο Γιάννης Αλαφούζος πριν λίγους μήνες. Η διαιτησία σήμερα «βίασε» για άλλη μία φορά τον Παναθηναϊκό, με τον πρόεδρο να απουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο θα διαλυθεί η παράγκα να μην είναι ορατός σε κανέναν.

Οι μόνοι που αξίζουν συγχαρητήρια είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Θύρα 4 του γηπέδου του Πλατανιά και στήριξαν σε κόσμια επίπεδα την ομάδα τους που τους χάρισε απλόχερα άλλη μία πίκρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα