Της επεβλήθη θανατική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών!

19:10 23/1/2013 - Πηγή: AEK365

Με μια απίστευτη ποινή τιμώρησαν μια γυναίκα στο Μπαλί της Ινδονησίας, η οποία κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η 56χρονη Βρετανίδα Λίντσεϊ Σάντιφορντ καταδικάστηκε σε θάνατο καθώς είχε συλληφθεί σε τελωνειακό έλεγχο ρουτίνας τον προηγούμενο Μάιο, μετά από πτήση από την Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης, με 4,8 κιλά κοκαΐνης στη βαλίτσα της.

Η ίδια λέει ότι εξαναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά, ενώ οι δικηγόροι της δηλώνουν έκπληκτοι με την ετυμηγορία και θα ασκήσουν έφεση.

Αρχικά, οι κατήγοροι πρότειναν δεκαπενταετή ποινή φυλάκισης. Όμως οι δικαστές δεν της αναγνώρισαν ελαφρυντικά,

λέγοντας ότι η πράξη της έβλαψε την εικόνα του Μπαλί ως τουριστικού προορισμού και αποδυνάμωσε τον κυβερνητικό αγώνα κατά των ναρκωτικών. Έτσι, κατέληξαν στη θανατική ποινή!

Μετά την ανακοίνωση της ποινής όλοι οι παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου σοκαρίστηκαν. Η ανταποκρίτρια του BBC μεταδίδει ότι η κατηγορούμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που ασχολήθηκαν με το θέμα η Σάντοφορντ είχε στοχοποιηθεί από εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι την απειλούσαν για τα παιδιά της. Σε προηγούμενες ακροάσεις, ο δικηγόρος της είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα που την έκαναν εύκολο στόχο.

Εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης και διπλωματίας εναντιώνονται έντονα με τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε σε Βρετανό πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα