Έγραψε ιστορία η Σουόνσι

20:11 24/2/2013 - Πηγή: AEK365

ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΓΚ ΚΑΠ- ΤΕΛΙΚΟΣ

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ- ΣΟΥΝΣΙ: 0-5
Γήπεδο:Γυέμπλεϊ

Οι «bantams», παρά το γεγονός ότι στο... δρόμο για το «στολίδι» του Λονδίνου είχαν αποκλείσει τις Άρσεναλ και Άστον Βίλα, δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση στο σύνολο του Μίκαελ Λάουντρουπ.
Δύο γκολ από τους Ντάιερ και Ντε Γκούζμαν και ένα του Μίτσου έγραψαν την ιστορία στον μεγάλο τελικό για το 2013, με τους οπαδούς της Μπράντφορντ να κερδίζουν τον σεβασμό για την πίστη και την αφοσίωση

στην ομάδα τους, ζητωκραυγάζοντας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο παρά το βαρύ σκορ.

Η Σουόνσι, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των τελικών του Λιγκ Καπ που πέτυχε πέντε τέρματα.

Τόσο εύκολο, δεν το είχε φανταστεί η Σουόνσι. Όσο κι αν η Μπράντφορντ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να γίνει ευθύς εξ αρχής αντιληπτή η διαφορά δυναμικότητας και επιπέδου των δύο ομάδων, αυτό έγινε από το πρώτο λεπτό. Οι «κύκνοι» απέκτησαν την κατοχή της μπάλας με τεράστια ευκολία, έκαναν το παιχνίδι τους χωρίς να συναντήσουν αντίσταση και στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, άνοιξαν το σκορ. Από γρήγορη αντεπίθεση, ο Μίτσου βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, είδε τον Ντιουκ να αποκρούει, αλλά στην επαναφορά, ο Ντάιερ με προβολή έκανε το 1-0. Εν μέσω απόλυτης κυριαρχίας της ομάδας του Μίκαελ Λάουντρουπ και προσπάθειας που έμενε χωρίς αποτέλεσμα από πλευράς Μπράντφορντ, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τη Σουόνσι. Ο Μίτσου, με πανέξυπνο αριστερό πλασέ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του ΜακΧιού και να καταλήγει στο βάθος της εστίας για το 2-0 του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο, προς απογοήτευση των οπαδών της Μπράντφορντ που έβλεπαν ότι η ομάδα τους δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση στη Σουόνσι. Από ωραία συνεργασία με τους Μίτσου και Ράουτλετζ, ο Γκρέιαμ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον τελικό για το 3-0 στο 47ο λεπτό. Πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ήρθε και το τέταρτο από τους «κύκνους» που έδειχναν ότι δεν είχαν πρόθεση να σταματήσουν. Ο Ντε Γκούζμαν ανατράπηκε από τον Ντιούκ, κερδίζοντας και την αποβολή του και δεν άφησε τον Ντάιερ να το εκτελέσει για το χατ-τρικ, βάζοντας και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το 4-0. Το μοναδικό ενδιαφέρον πλέον στην αναμέτρηση ήταν το... πανηγύρι των οπαδών της Σουόνσι στις εξέδρες και η παραμονή των πιστών φίλων της Μπράντφορντ ώστε να χειροκροτήσουν την ομάδα τους στο φινάλε του αγώνα για τις συγκινήσεις που τους χάρισε τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Λάμπερτ ταλαιπώρησε τους «bantams» μέχρι το 90' και αφού πρώτα ο Μίτσου αστόχησε και ο Τιεντάλι πέτυχε το δοκάρι, ο Ντε Γκούζμαν διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ: Ντιουκ, Ντάρμπι, ΜακΧιού, ΜακΆρντλ, Γκουντ (46' Ντέιβις), Τόμσον (73' Χάινς), Άτκινσον, Τζόουνς, Ντόιλ, Χάνσον, Γουέλς (57' ΜακΛάφιν)

ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρέμελ, Γουίλιαμς, Ρανχέλ, Ντέιβις (84' Τιεντάλι), Μπρίτον, Μίτσου, Πάμπλο, Ντάιερ (77' Λαμά), Ράουτλετζ, Ντε Γκούζμαν, Κι (62' Μονκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα