«Δύσκολη η κλήρωση»

19:40 24/2/2013 - Πηγή: AEK365

Τις Εθνικές ομάδες των ΗΠΑ, του Καναδά και της Βρετανίας καλείται να αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πόλο των Γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το πώς κρίνει τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Εθνική μας ομάδα των Γυναικών:

«Νομίζω ότι δεν είμαστε πολύ τυχεροί σε ό,τι

αφορά το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο ανήκουμε. Δυστυχώς, τα πράγματα παρέμειναν ως έχουν και η Εθνική μας βρίσκεται στο 3ο επίπεδο. Θεωρώ ότι δεν σταθήκαμε καθόλου τυχεροί, ιδιαίτερα στο σημείο της Βρετανίας, καθώς πρόκειται για την καλύτερη ομάδα του 4ου γκρουπ με πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο φάνηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι ο χειρότερος 4ος αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει. Οι άλλες δύο ομάδες, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, είναι ήδη γνωστές και δύσκολες. Πρόκειται για ομάδες που διεκδικούν σίγουρα κάποιο μετάλλιο. Η κλήρωση, πέρα από δύσκολη, είναι και πονηρή. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να μας επιφυλάξει άσχημες εκπλήξεις», δήλωσε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και συνέχισε αναφερόμενος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αυτό καθ' αυτό:

«Εμείς είμαστε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί και οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει. Πρόκειται να δώσουμε τρεις μάχες, κάθε παιχνίδι σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί μάχη. Η νέα Εθνική ομάδα χρειάζεται υπομονή, πολύ καλή προετοιμασία και πάνω απ' όλα να μην αγχωθούμε. Δεν χρειάζεται να προσδώσουμε παραπάνω άγχος στα νεαρά, αλλά πολύ ταλαντούχα κορίτσια που διαθέτει η ομάδα».

Ο Γιώργος Μορφέσης αναφέρθηκε, επίσης, στην κλήρωση για το 10ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που πρόκειται να διεξαχθεί στο Βόλο. Το Εθνικό μας συγκρότημα πρόκειται να συναντήσει απέναντί του τις ομάδες της Ισπανίας, του Καναδά και του Μεξικού:

«Η κλήρωση αυτή είναι λίγο πιο βατή σε σχέση με την αντίστοιχη των Γυναικών. Γνωρίζουμε τις ομάδες της Ισπανίας και του Καναδά, καθώς τις έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις γιατί η γυναικεία ψυχοσύνθεση στα ομαδικά αθλήματα είναι πιο ευμετάβλητη. Στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσει την 1η θέση στον Όμιλό της, ώστε να μπει στην οκτάδα χωρίς προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα