Εγκώμια Μουρίνιο για Ρότζερς

16:24 29/12/2013 - Πηγή: AEK365

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στην Τσέλσι, όταν ο Πορτογάλος ήταν πρώτος προπονητής της Τσέλσι στο πρώτο πέρασμά του από τον σύλλογο και ο Βορειοϊρλαδός ήταν ένας από τους βοηθούς του.

Όπως δήλωσε ο Μουρίνιο, λίγο πριν την σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ, η πολύ καλή παρουσία των «κόκκινων» στο φετινό πρωτάθλημα, υπό τις οδηγίες του Ρότζερς, δεν του προκάλεσε καμία έκπληξη.

«Μιλήσαμε, αλλά δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο. Καλή τύχη, τι κάνει η οικογένεια, καλά Χριστούγεννα.

Τέτοια. Ήταν πάντα ένας ανοιχτός άνδρας, ανοιχτός στη μάθηση, ανοιχτός στο να πει την άποψή του και πολύ ενδιαφέρων στο παιχνίδι. Μας αρέσει πολύ, σε εμένα και τους συνεργάτες μου. Μας αρέσει από τότε που ήταν μαζί μας.

Είναι σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Αγγλίας, σε έναν από τους κορυφαίους του κόσμου. Πλέον οι φιλοδοξίες του είναι να κερδίσει έναν τίτλο με μεγάλη ομάδα» σχολίασε αρχικά ο τεχνικός των «μπλε» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συναισθήματά του για κάθε παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ, ειδικά μετά το γκολ-φάντασμα του Λουίς Γκαρθία στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League το 2005, που έδωσε την πρόκριση στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, λέγοντας:

«Έχεις κόντρα με τους μεγάλους συλλόγους, όχι με τους μικρούς. Η Λίβερπουλ είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Είναι λογικό (να νιώθω κόντρα) γιατί τότε παλεύαμε για το πρωτάθλημα, τα ημιτελικά του Champions League και το Κύπελλο. Αλλά συγχρόνως σέβομαι απολύτως τη Λίβερπουλ και την ιστορία της. Είχα πάντα αυτήν την άποψη και δεν θα την αλλάξω γιατί είμαι σε έναν ανταγωνιστικό γι' αυτή σύλλογο. Όσον αφορά το παρόν, μου αρέσει η ομάδα τους. Χτίζουν ένα καλό σύνολο».

Όσον αφορά το... κλειδί για μία επικράτηση της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Μουρίνιο κατέληξε:

«Για να κερδίσει η Τσέλσι την Λίβερπουλ, πρέπει να σκοράρουμε περισσότερα γκολ με λιγότερες ευκαιρίες. Συνήθως δεν παράγεις έξι-επτά μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στη Λίβερπουλ. Παράγεις δύο ή τρεις και πρέπει να σκοράρεις. Πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα