Ανακαλύφθηκαν αρνητικά φωτογραφιών 98 ετών στην Ανταρκτική μιας τραγικής ομάδας εξερενητών (ΦΩΤΟ)

15:41 29/12/2013 - Πηγή: AEK365

Άντεξαν θαμμένα για σχεδόν 100 χρόνια κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής. Οι συντηρητές μιας ιστορικής τοποθεσίας στην Ανταρκτική ανακάλυψαν ένα κουτί με αρνητικά φωτογραφιών που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο φώς του ήλιου μέσα σε ένα καταφύγιο που είχε χτιστεί το 1912 από Νεοζηλανδούς εξερευνητές που είχαν καταλύσει στην περιοχή.

Τα... κατεψυγμένα αρνητικά ύστερα από μια σχολαστική διαδικασία αποκατάστασής τους αποδείχθηκε ότι αποτύπωναν φωτογραφίες της τραγικής αποστολής The Ross Sea Party,

που αποτελούσε τμήμα της αποστολής Imperial Trans-Antarctic, την οποία πραγματοποίησε ο Σερ Έρνστ Σάκλετον από 1914 έως το 1917.

Το Ross Sea Party κρύβει από πίσω του μια τραγική ιστορία. Η ομάδα των εξερευνητών είχε μεταβεί στην περιοχή με σκοπό να χτίσει καταφύγια για τους εξερευνητές του Σάκλετον. Όμως, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, το πλοίο τους, το Aurora, λύθηκε με αποτέλεσμα να βρεθούν εκεί απομονωμένοι για τρία χρόνια. Οι διασώστες που έφτασαν τον Ιανουάριο του 1917 βρήκαν την ομάδα εξαθλιωμένη από τις κακουχίες ενώ τρία μέλη, μεταξύ των οποίων και ο φωτογράφος των εν λόγω αρνητικών, είχαν ήδη πεθάνει από το κρύο και την πείνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα