Μπολτ και Φίλιξ κορυφαίοι της χρονιάς

16:02 24/11/2012 - Πηγή: AEK365

Κορυφαίος αθλητής του στίβου για το 2012 αναδείχθηκε ο Γουσέιν Μπολτ, με τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ να γίνεται ο πρώτος αθλητής που κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς.
Μέσα στο 2012 ο Μπολτ κατέρριψε παγκόσμια ρεκόρ σε Πεκίνο, Βερολίνο, Νταεγκού και Λονδίνο και στο Twitter έγραψε για την βράβευση του: "Η τέταρτη φορά είναι και η τυχερή. Αθλητής της χρονιάς από την IAAF. Ευχαριστώ τον Θεό, τους γονείς μου, τον προπονητή μου και

όλους τους οπαδούς μου".
Στις γυναίκες, η Άλισον Φίλιξ έγινε η πρώτη Αμερικανίδα μετά το 2009 που αναδεικνύεται σε κορυφαία αθλήτρια του στίβου καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έφυγε έχοντας στις αποσκευές της τρία χρυσά μετάλλια ενώ ήταν μια από τις τέσσερις δρομείς της ομάδας σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ 4Χ100 που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ. Αμέσως μετά την βράβευση της η Φίλιξ αρκέστηκε να δηλώσει πως "στο Λονδίνο έγιναν πραγματικότητα τα όνειρα μου".
Ο Ντέιβιντ Ρουντίσα, κορυφαίος αθλητής το 2010, τιμήθηκε από την IAAF για το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέρριψε στην κούρσα των 800μ. στο Λονδίνο ενώ ανέδειξε την συγκεκριμένη κούρσα ως την εμφάνιση της χρονιάς στην κατηγορία των ανδρών.
Βραβείο παρέλαβε και ο Γκλεν Μιλς, προπονητής των Μπολτ και Πάουελ για την προσφορά του στον στίβο ενώ ως καλύτεροι νέοι αθλητές βραβεύτηκαν ο Κεσορν Γουόλκοτ και η Αντονίκ Στράχαν.
Σημειώνεται πως αυτή την χρονιά το επίσημο γκαλά της IAAF έγινε στην Βαρκελώνη και όχι στο Μονακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα