Καμία σειρά δεν τελείωσε στο πρώτο ματς

Το ότι μπορείς να δεις πράγματα μετά από κάθε ματς, είναι σίγουρο και δεν το αμφισβητεί κανείς. Το ότι έχεις μιά πρώτη εικόνα είναι δεδομένο. Μιά στιγμή όμως: Εδώ (στους τελικούς των πλέι οφ) μιλάμε για σειρά αγώνων και όχι για ένα ματς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο πρώτο ματς να πάρει το προβάδισμα και κυρίως να προστατέψει το πλεονέκτημα έδρας που είχε «κερδίσει» στην κανονική περίοδο. Ό,τι δηλαδή δεν είχε καταφέρει να κάνει στις προηγούμενες σεζόν (2008-2009 και 2010-2011) όταν είχε απωλέσει το πλεονέκτημα

από το πρώτο ματς της σειράς.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μιά κατάσταση ομολογουμένως ασυνήθιστη αν κρίνουμε από τα τελευταία χρόνια που δεν είναι και λίγα. Έχει να βρεθεί στο 0-1 από την περίοδο 2002-2003, όταν είχε ηττηθεί-στα ημιτελικά- από το Περιστέρι στο κλειστό του Σπόρτιγκ και είχε βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο» καθώς εκείνη η σειρά κρινόταν στις δύο νίκες.

Παρεμπιπτόντως ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί σε δυσκολότερη κατάσταση φέτος. Στα πλέι οφ της Euroleague όταν είχε ηττηθεί στο «Γιάντ Ελιάου» από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τρίτο ματς και είχε βρεθεί στο 1-2 με την επόμενη αναμέτρηση να διεξάγεται και πάλι στην έδρα του αντιπάλου. Τα κατάφερε όμως, αρχικά «επέστρεψε» και στη συνέχεια στο ΟΑΚΑ άντεξε και πήρε την πρόκριση. Τώρα με τη σειρά να είναι ακόμα «ζωντανή» (αυτό έλειπε, να τελειώσει μιά σειρά μετά το πρώτο ματς) ο Παναθηναϊκός έχει ματς στην έδρα του όπου έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θα «απαντήσει».

Δεν «παίζεις» ούτε με τις παραδόσεις, ούτε με τις συμπτώσεις, ούτε με τους αριθμούς. Το ότι ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει περισσότερο απειλητικός από κάθε άλλη χρονιά (είναι άλλωστε περισσότερο «ομάδα» από κάθε άλλη χρονιά) το βλέπουν όλοι. Το ότι ο Παναθηναϊκός όμως έχει τη δυνατότητα να «επιστρέψει» είναι κάτι που επίσης γνωρίζουν όλοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην εποχή Ομπράντοβιτς οι «πράσινοι» έχουν 21/21 σε best of 5 σειρές. Σε σειρές δηλαδή που κρίνονται στις τρεις νίκες. Θα μας πείτε ότι τα σερί κάποτε σπάνε. Ναι, αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κάθε ομάδα ρεαλιστικά την κατάσταση. Η σειρά βρίσκεται στο 1-0 και όχι στο... 0-0 (αυτή την τετριμμένη δήλωση ότι «παίζουμε λες και είμαστε στο 0-0» δεν την κατάλαβα ποτέ σε σειρά αγώνων) και πάμε για δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ. Άλλα δεδομένα, δίχως άλλο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία νίκη μπροστά (τη Δευτέρα η σειρά ήταν στο 0-0) ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι πρέπει ν' απαντήσει ενόψει της τρίτης αναμέτρησης στο ΣΕΦ.

Όσο προχωρά η σειρά τόσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια περισσότερα πράγματα. Τόσο θ' αναδεικνύεται το κίνητρο. Τόσο θα ξεχωρίζουν οι προσωπικότητες αλλά και οι- με την καλή έννοια- εγωισμοί. Οπότε την Πέμπτη θα έχουμε πολλά να δούμε κι ομολογουμένως ακόμα περισσότερα να σχολιάσουμε. Μην ξεχνάτε ότι η πίεση μεταφέρεται από αγώνα σε αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα