Κωστένογλου: «Έβαλα την ΑΕΚ πάνω από τον εαυτό μου!»

Το συμφέρον της ΑΕΚ πάνω από τον εαυτό του έβαλε ο Νίκος Κωστένογλου, τονίζοντας πως παραμέρισε το «εγώ» του για το καλό της ομάδας, αποκρύπτοντας προβλήματα και άσχημα περιστατικά όταν συνέβησαν.

«Αν κρίνω το πώς φέρθηκαν κάποιοι απέναντί μου όλους αυτούς τους μήνες, θα έπρεπε να φύγουν αμέσως. Δεν είμαι, όμως, αχάριστος και δεν πετάω λάσπη. Απέκρυψα προβλήματα και όταν συνέβησαν, τα κατέθεσα ενώπιον των ανθρώπων που είχαν την ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ένωσης μιλώντας στον αέρα

του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», όπου έβγαλε τα εσώψυχά του για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα που έκατσε στην άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου, αποκαλύπτοντας ακόμα πως «ο Βάργκας συγκεκριμένα - όταν δεν ήθελε να παίξει με Κέρκυρα λόγω των οικονομικών καθυστερήσεων - του είπα να κατέβει και ότι το ποσό που λείπει θα του το δώσω εγώ, αν χρειαστεί»!

Παράλληλα, ο Κωστένογλου δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει μεγάλη επιτυχία το καλό εισιτήριο του Europa League (βάσει των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα), την ΑΕΚ «θρησκεία και ιδέα», ενώ αφού άφησε αιχμές για την κριτική που του ασκήθηκε, υποστήριξε πως η έξοδος από το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο έχει δύο δρόμους. Του Μελισσανίδη ή του Νικολαΐδη!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Κωστένογλου:

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την κατάληξη της χρονιάς: «Ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα το ότι πήρε το καλό εισιτήριο για το Europa League. Ξεπέρασε τις δυνατότητες της και κατάφερε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να παίξει τον στόχο του Champions League. Νομίζω ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εικόνα και η κατάληξη. Αυτή την αίσθηση έχω εγώ ως προπονητής της ομάδας και νομίζω ότι την ασπάζεται και πολύς ακόμα κόσμος».

Για την κριτική που δέχθηκε: «Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Παρόλο που είναι μεγαλύτερος σε αριθμό απ’ αυτόν που ερχόταν στο γήπεδο, καταλαβαίνω τη στεναχώρια του για την κατάσταση στη χώρα και στην ομάδα. Από ‘κει και πέρα, ήταν πολύ σημαντική η συμβολή των παικτών, που κατάφεραν να συνυπάρξουν με το τεχνικό επιτελείο και να ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί στις υποχρεώσεις μας.

Και πιστεύω ότι και οι ρεπόρτερ που καλύπτουν τα θέματα της ΑΕΚ είχαν καλή στάση και στήριξαν την προσπάθεια. Εκτός από μια κατευθυνόμενη πλευρά, που φέρει μάλιστα και το όνομα του συλλόγου και συνεχώς αλλοιώνει τα πράγματα και μεταφέρει αναλήθειες».

Για τις αποφάσεις του στο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Στο ξεκίνημα του ματς είχαμε το πρώτο αρνητικό με τον τραυματισμό του Λεονάρντο. Έπρεπε να πάρω μια γρήγορη απόφαση. Βάσει της εικόνας του Κλωναρίδη (που έπαιζε αμυντικό χαφ μέχρι να έρθω και έκλαιγε μετά τη Στουρμ γιατί του καταλογίστηκαν ευθύνες) δεν μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω άμεσα. Εμείς ήμασταν, εξάλλου, που τον κάναμε ενεργό στέλεχος της ομάδας και φτάσαμε να περιμένουμε πολλά από εκείνον.

Δεν ήταν, λοιπόν, θέμα η φυσική του κατάσταση, αλλά το ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έπαθε θλάση στα πλευρά. Την προπαραμονή έτρεχε χωρίς μ

Keywords
Τυχαία Θέματα