Γυρίσαμε... τον χρόνο με τον Αντώνη Βλοντάκη

19:33 8/4/2012 - Πηγή: OnSports

Σαν σήμερα το 2001, ο Αντώνης Βλοντάκης και οι τότε συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό επέστρεφαν από τη Βουδαπέστη με μία σπουδαία πρόκριση. Σήμερα (8/4), πήραμε το «αεροπλάνο του χρόνου» με τον έμπειρο φουνταριστό και επιστρέψαμε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, για να ξαναζήσουμε… στιγμές.

Η δεκαετία που πέρασε, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Ολυμπιακό… Ευρωπαίο. Η ανδρική ομάδα πόλο του Πειραιά,

έχοντας ως γούρικο σταθμό τη Βουδαπέστη, το 2001 πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στο Final 4 του τότε, Κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ το 2002 σήκωσε την ευρωπαϊκή κούπα, στο νησί της Μαργαρίτας.

Σαν σήμερα, λοιπόν, ο Αντώνης Βλοντάκης και οι συμπαίκτες του είχαν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής ως θριαμβευτές, αφού το προηγούμενο βράδυ, είχαν κερδίσει την Φερεντσβάρος με 9-7, σε κολυμβητήριο της ουγγρικής πρωτεύουσας και είχαν προκριθεί στο Final 4 του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που διεξήχθη αργότερα στο Ντουμπρόβνικ. Στην κροατική πόλη, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Ποζίλιπο στα ημιτελικά, ενώ στον τελικό ηττήθηκε με 8-7 από την «οικοδέσποινα» Γιουγκ, σε ένα «καυτό» κολυμβητήριο, με τον διαιτητή να ακυρώνει «καθαρό» γκολ του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα και να στερεί από τον Ολυμπιακό την υλοποίηση του μεγάλου ονείρου...

Το Οnsports κάνει ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, συντροφιά με τον Αντώνη Βλοντάκη και θυμάται όλες εκείνες τις «θρυλικές» στιγμές.

«Ήταν σαν να είχαμε κατακτήσει κάτι πολύ σπουδαίο»

«Ήταν για εμάς πολύ σπουδαίο, το θυμάμαι πολύ έντονα.. Πόσο πολύ θέλαμε να βρεθούμε στο Final 4, το είχαμε κυνηγήσει και την προηγούμενη χρονιά χωρίς επιτυχία, υπό τις οδηγίες του Νικόλα Στάμενιτς. Θυμάμαι πως μετά τη νίκη επί της Φερεντσβάρος ήταν σαν να είχαμε κατακτήσει κάτι πολύ σπουδαίο», σκέφτεται μερικά χρόνια μετά ο έμπειρος φουνταριστός.

«Θυμάσαι ποιοι ήσασταν τότε στην ομάδα;», ήταν η επόμενη ερώτηση και μπορεί ο Αντώνης Βλοντάκης να αστειεύτηκε αρχικά με το… μνημονικό του, αλλά η μνήμη του βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, «Βολτυράκης, Θωμάκος, Κραβαρίτης, Χατζηθεοδώρου, ο Κροάτης που είχαμε τότε, ο Ψύχος, ο Σιμάκος, ο Χατζής, θυμάμαι όλα τα παιδιά…», Πλατανίτης, Γιάγγκος, Ντόγκας, Βαφειάδης, Λαγωνικάκης και Μαρούλης να συμπληρώσουμε εμείς, ήταν οι επιλογές του Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς για την αποστολή της Βουδαπέστης.

«Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο ο Ματουτίνοβιτς»

Ο Αντώνης Βλοντάκης έπλεξε το εγκώμιο του Κροάτη προπονητή, «Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Για δύο χρόνια είχαμε δουλέψει με τον κορυφαίο κατ’ εμέ προπονητή του κόσμου. Μας έμαθε το πόλο από την αρχή και ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στην επιτυχία αυτής της ομάδας, την είχε παίξει ο προπονητής. Βρήκε παίκτες που είχαν απίστευτη δίψα για διάκριση. Πρόσθεσε και κάτι ακόμα, αν έπρεπε δηλαδή να φτιάξω τον τέλειο προπονητή θα έλεγα πως θα ήταν ένας συνδυασμός του Ματουτίνοβιτς με τον Στάμενιτς. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας, μας έκανε να πιστέψουμε πως είμαστε οι καλύτεροι, πως είμαστε

Keywords
Τυχαία Θέματα