Νίκησε Πανιώνιο και… αλητεία ο Παναθηναϊκός (photos)

19:33 8/4/2012 - Πηγή: OnSports

«Ζωντανός» στο καμίνι της Νέας Σμύρνης έμεινε ο Παναθηναϊκός, κερδίζοντας με 82-81 τον Πανιώνιο, σε έναν επεισοδιακό -στο φινάλε του- αγώνα.

Μετά την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενήθηκαν στο κλειστό της οδού Αρτάκης από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, στον εξ αναβολής αγώνα της 25ης αγωνιστικής της Α1. Παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός

συναντάει δυσκολίες στη Νέα Σμύρνη, κι αυτό έγινε και σήμερα (08/04), σε έναν αγώνα που κυλούσε ήρεμα μέχρι το 39’, αλλά εκτροχιάστηκε 26.5’’ πριν από το φινάλε, όταν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου εκτόξευσαν αρχικά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο κι εν συνεχεία πέτρες, με αποτέλεσμα να διακοπεί.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με 8-2. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν ο Άλεξ Στίβεσον, ο οποίος με τέσσερις πόντους χτύπησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στη ρακέτα. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα στο σκοράρισμα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προηγήθηκαν με 10-2, έξι λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Παρά τις προσπάθειες του Νικ Καλάθη (4π.) οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Νάτζφεϊ διατήρησαν την πρωτοπορία, με 16-8, στο 7ο λεπτό. Όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε της πρώτης περιόδου, όμως, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκει τον αυτοέλεγχό τους στο παρκέ και με τους Διαμαντίδη, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα να δίνουν λύσεις μείωσαν τη διαφορά σε 19-13. Με τους Κις, Ιωάννου και Μπάρλο ο Πανιώνιος ξέφυγε εκ νέου, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (25-13).

Η απάντηση του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν άμεση και ήρθε στη δεύτερη περίοδο. Με την τριάδα των Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου να χτυπάει τον Πανιώνιο από την περιφέρεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μόλις μέσα σε τέσσερα λεπτά να τρέξουν ένα επί μέρους σερί 17-2 και να μετατρέψουν το εις βάρος τους 25-13 στο υπέρ τους 30-27 στο 14ο λεπτό. Με «όπλο» την άμυνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού περιόρισαν τους αντιπάλους τους, αναγκάζοντάς τους παράλληλα σε διαδοχικά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, συνέχισαν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ, ανεβάζοντας την υπέρ του διαφορά στους οκτώ πόντους (30-38). Ο Ξανθόπουλος προσπάθησε να δώσει κάποιες λύσεις στην ομάδα του, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμα (35-44 στο 18’). Με το δίδυμο των Διαμαντίδη και Περπέρογλου να κάνει ουσιαστικά ό,τι θέλει στο παρκέ το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +11 (35-46), θέτοντας τις βάσεις για το «διπλό».

Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να κυριαρχούν και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά στους 13 πόντους (37-50 στο 23’). Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο (37-52), ενώ συνεχίζοντας να αποδίδει εξαιρετικά στην άμυνα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην επιθετική λειτουργία τω

Keywords
Τυχαία Θέματα