Euro 2012: Μπίλεκ: «Θα πολεμήσουμε για να μην πάμε γρήγορα σπίτι μας»

Την αισιοδοξία του για την αυριανή (12/06) αναμέτρηση της Τσεχίας με την Ελλάδα εξέφρασε ο Μίχαλ Μπίλεκ, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να μην επαναλάβουν τα λάθη του αγώνα με τη Ρωσία.

«Το παν είναι η υπομονή», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Τσεχίας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στην αμυντική τακτική και τις αντεπιθέσεις της Ελλάδας,

συμπληρώνοντας: «Θα πολεμήσουμε γιατί δεν θέλουμε να πάμε τόσο γρήγορα σπίτι μας»…

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου:

-Για το αυριανό παιχνίδι:

Μπίλεκ: «Πρέπει να έχουμε υπομονή. Να μην πουλάμε εύκολα την μπάλα. Να βρίσκουμε λύσεις και να προσπαθούμε να τρέξουμε. Το παν είναι η υπομονή. Γνωρίζουν όλοι πώς να αντεπιτίθενται, εκτός από τους αμυντικούς τους. Την 11άδα θα την αποφασίσω αύριο. Πάντως κάτι έχω στο μυαλό μου.

Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο παιχνίδι από το πρώτο. Δεν θα υπάρχουν αλλαγές στην τακτική μας. Η ομάδα απέδειξε ότι είναι δυνατή. Μπορεί να χάσαμε από την Ρωσία, αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Μπορούμε να κατεβάσουμε μια καλή ομάδα.

Οι Έλληνες είναι έμπειροι παίκτες. Και ακόμη και κάποιοι είναι γρήγοροι αν και μεγάλοι σε ηλικία. Πχ ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ επικίνδυνος. Και οι άλλοι είναι. Γνωρίζουμε τα δυνατά σημεία της Ελλάδας και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε».

-Είναι πλεονέκτημα οι απουσίες των αμυντικών τους;

Μπίλεκ: «Μετράει στα υπέρ μας. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και μετά έπαιξαν εξαιρετικά κατά της Πολωνίας».

-Για το κλίμα στην ομάδα:

Μπίλεκ: «Η κατάσταση είναι η ίδια με αυτή που βιώναμε πριν από δυο χρόνια. Θα τα καταφέρουμε και πάλι όμως. Έχουμε έξι βαθμούς που μας περιμένουν . Θέλαμε να είμαστε εδώ και θέλουμε να περάσουμε».

-Φοβάστε μια επανάληψη του 2004;

Ροζίτσκι: «Όχι δεν θέλουμε. Θα πολεμήσουμε γιατί δεν θέλουμε να πάμε τόσο γρήγορα σπίτι μας. Θέλουμε απλά να κερδίσουμε την αναμέτρηση. Και για αυτό πρέπει να σκοράρουμε και να είμαστε προσεκτικοί».

-Θα στείλετε ένα μήνυμα στους φίλους της ομάδας;

Ροζίτσκι: «Ελπίζω να μας υποστηρίξουν. Το αξίζει η ομάδα και αύριο ελπίζω να τους δείξουμε ότι το αξίζουμε»

-Γιατί δεν τραγουδήσατε τον εθνικό ύμνο;

Ροζίτσκι: «Δεν τον έχω τραγουδήσει εδώ και πολύ καιρό. Το λέω από μέσα μου. Είμαι προληπτικός. Και δεν το τραγουδώ δυνατά».

-Έχει αλλάξει η Ελλάδα από το 2004. Ωστόσο είναι φημισμένοι ότι προσφέρουν εκπλήξεις;

Μπίλεκ: «Και πάλι μπορούν να παίξουν καλά στην άμυνα. Και πάλι μπορούν να βγάλουν καλές αντεπιθέσεις».

-Τα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα είναι σημαντικά πιστεύετε;

Μπίλεκ: «Θα έλεγα ότι και τα 90 είναι σημαντικά. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλο το ματς».

Keywords
Τυχαία Θέματα