Ο Φορτούνης, η… απογείωση και η Μπόκα Τζούνιορς!

Από τις αλάνες της ΕΠΣ Τρικάλων κα τον τοπικό ΑΟΤ βρέθηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια να «οργώνει» τα γήπεδα του Euro 2012 και να «μαγεύει» Ελληνες και ευρωπαίους! Ο πρώην αρχισκάουτερ του Αστέρα Τρίπολης Χρήστος Τσιρίκας, ανακάλυψε τον Κώστα Φορτούνη στον Κάμπο και αφηγείται στο Onsports την γνωριμία του με το νέο γαλανόλευκο - «πουλέν» του Φερνάντο Σάντος.

Ο 19χρονος άσος έκλεψε την καρδιά του

άλλοτε «κατασκόπου» των Αρκάδων, από το πρώτο κιόλας φιλικό παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου το καλοκαίρι του 2009.


Ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ του Αστέρα. λίγο ακόμη και πήγαινε… σηκωτούς(!) τους Δημήτρη Μπάκο και Γιώργο Μποροβήλο στα Τρίκαλα πρόπερσι το καλοκαίρι, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο της θεσσαλικής ομάδας και τους γονείς του ταλαντούχου παίκτη και να κλείσουν το deal.


Μάλιστα στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας αποκάλυψε τι του εκμυστηρεύτηκε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα για το ταλέντο του Τρικαλινού άσου και την αξία του στο χρηματιστήριο της στρογγυλής θεάς!


- Πότε πραγματοποιήθηκε η πρώτη γνωριμία με τον Κώστα Φορτούνη;

«Το καλοκαίρι του 2009. Ο Αστέρας έκανε προετοιμασία στο Καρπενήσι και είχα επισκεφθεί το αθλητικό κέντρο, προκειμένου να παρακολουθήσω δια ζώσης το έμψυχο υλικό της ομάδας, προκειμένου να ξέρω που βρισκόμαστε και τι χρειαζόμαστε. Σε ένα ξενοδοχείο λίγα μέτρα πιο μακριά από το δικό μας, έκανε προετοιμασία η ομάδα των Τρικάλων που συμμετείχε τότε στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.


Μία ημέρα επισκέφτηκα τον προπονητή της Γιώργο Βαζάκα, παλιό μου συμπαίκτη και φίλο και του ζήτησα να μου πει εάν υπάρχει στην ομάδα του κάποιος ταλαντούχος νέος 17-18 χρονών. Τότε λοιπόν με προέτρεψε να παρακολουθήσω το ίδιο απόγευμα το φιλικό παιχνίδι των Τρικάλων με μια ομάδα Δ΄Εθνικής.


΄Ελα το απόγευμα να τον δεις. Λέγεται Φορτούνης και τον πήραμε από την Δήμητρα Τρικάλων…΄ ήταν τότε τα λόγια που μου είπε ο Βαζάκας.


Ετσι και έγινε. Το απόγευμα πήγα να δω το φιλικό χωρίς να πω σε κανέναν τίποτα. Εκεί λοιπόν, αντίκρισα έναν παίκτη που μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ξεχώριζε για το θράσος του και τον τρόπο που μπούκαρε στην αντίπαλη περιοχή. Επαιζε κάθετα, χωρίς να φοβάται τον αντίπαλο, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή τεχνική και την διεισδυτικότητά του.


Είχε ένα παράξενο απρόβλεπτο τρόπο παιχνιδιού που μου έφερε στο μυαλό το στυλ του Γιάννη Βαλαώρα στην Λάρισα. Μετά από δέκα λεπτά είπα στον εαυτό μου… ΄αμάν, βρήκα παικταρά΄.


- Ποια ήταν τα επόμενα βήματα και πως ολοκληρώθηκε η μεταγραφή από τα Τρίκαλα στον Αστέρα;


«Μετά την πρώτη γεύση πήγα στον Βαζάκα και του είπα πως θα παρακολουθώ τον Φορτούνη κατά την διάρκεια της σεζόν. Τον ρώτησαν μάλιστα εάν σκοπεύει να τον χρησιμοποιεί βασικό, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να μου εγγυηθεί το χρόνο συμμετοχής του επειδή όπως μου εξήγησε στόχος τους ήταν ο πρωταθλητισμός.


Παράλληλα, ενημέρωσα τον Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα