Οι Τουρκικές σειρές: οι πρωταγωνιστές και ο διχασμός που προκαλούν

Το τηλεοπτικό τους γίγνεσθαι με γενικές αστρολογικές αναφορές και τα ωροσκόπια των πρωταγωνιστών

Οι Τουρκικές σειρές έχουν εμφανιστεί την τελευταία επταετία στις οθόνες μας, αλλά πρόσφατα τις έχουν κατακλύσει.

Ο ανταγωνισμός στη θεαματικότητα είναι μεγάλος, εφόσον δύο μεγάλα κανάλια έκαναν τις επιλογές τους, ώστε να ανταγωνιστούν το ένα το άλλο.

Ας προχωρήσουμε όμως σε μια ανάλυση του τηλεοπτικού τους γίγνεσθαι

με γενικές αστρολογικές αναφορές, στα ωροσκόπια των πρωταγωνιστών.

Ξεκινάμε από τη μεριά του ο Ant-1 που επέλεξε αρχικά την «Asi» με πρωταγωνιστές τον Murat Yildirim και την Tuba Βuyukustan σε μια ερωτική ιστορία μεταξύ της Asi κόρης ενός πλούσιου γαιοκτήμονα και του Ντεμίρ, γιού μιας πρόωρα χαμένης εργάτριας στα χωράφια του πατέρα της.

Από ότι φάνηκε όμως ο δυναμισμός του ανήσυχου Κριού με Άρη στον Κριό πρωταγωνιστή, ξέφυγε με το τετράγωνο Ήλιου – Δία και κούρασε σχετικά νωρίς.

Όσο για την Καρκίνο πρωταγωνίστρια το τετράγωνο του Ήλιου στον Καρκίνο με τη σύνοδο Άρη – Κρόνου στο Ζυγό, έφερε μάλλον ατυχία στις φιλόδοξες προσδοκίες της, οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν σε ένα άλλο σενάριο.

Βλέποντας λοιπόν το κανάλι τα νούμερα, άλλαξε την ώρα προβολής της σειράς, προβάλλοντας στη θέση της την πολυσυζητημένη «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Μέσα στις αιματοχυσίες και τις ίντριγκες, στην αυλή του σκληρού και αδίστακτου Σουλτάνου Halit Ergenc, το πάθος του δυναμώνει για την ορθόδοξη Αλεξάνδρα Meryem Uzerli, δίνοντάς της τα πάντα. Η πολυδάπανη όμως παραγωγή με τα εντυπωσιακά κοστούμια, δεν μπόρεσε ούτε αυτή να ξεπεράσει σε νούμερα την άλλη σειρά που προβάλλεται στο Mega.

Σε αυτό ίσως συνέβαλαν και οι αντιδράσεις, για έναν σφαγέα του Ελληνικού λαού στην Ελληνική τηλεόραση.

Ο Ταύρος Halit Ergenc που τον θυμόμαστε από την πολύ επιτυχημένη σειρά «Χίλιες και μια νύχτα» με τη σύνοδο Ήλιου – Κρόνου στον Ταύρο επιζητεί τη διάκριση και στο ρόλο του, καλύπτοντας την αντίθεση της Αφροδίτης στους Διδύμους με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, που θολώνει τις συναισθηματικές και όχι μόνο επιλογές. Η επιβλητικότητα του Σουλτάνου βγαίνει αβίαστα από το ακριβέστατο εξάγωνο του Ήλιου με τον Βόρειο Δεσμό, καταφέρνοντας να γίνεται δημοφιλής και λαμπερός χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η Λιονταρίνα Meryem Uzerli με τα εκτυφλωτικά κόκκινα μαλλιά, εντυπωσιάζει ερμηνευτικά μέσα από το τρίγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα, θέλγει με τη Σελήνη στον Ζυγό, ενώ υπερασπίζεται άψογα τις θρησκευτικές και εκκεντρικές της απόψεις, μέσα από τη σύνοδο Δία – Ουρανού στον Τοξότη.

Όμως η σειρά του Mega που στάθηκε απέναντι με το όνομα «Sila», έμελλε να σαρώσει την τηλεθέαση, παρόλο που ξεκίνησε μια εβδομάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα