Συγκεντρωτικά φωτοβολταϊκά: εκτόξευση στα 1,2 GW μέχρι το 2016

11:45 4/10/2012 - Πηγή: Econews

Διπλασιασμό της αγοράς των συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων στα 90 MW και αύξηση των κερδών κατά 60% στα 325 εκατ. δολάρια προβλέπει για το 2012 η IMS Research, στην τελευταία της έκθεση με τίτλο «Η Παγκόσμια Αγορά Συγκεντρωτικών Φωτοβολταϊκών το 2012».

Παράλληλα, η συμβουλευτική εταιρεία υπολογίζει ότι μέχρι το 2016 η εγκατεστημένη ισχύς της νεοαναδυόμενης τεχνολογίας θα φτάσει τα 1,2 GW, καθώς παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό από τα συμβατικά

πάνελ, τα συγκεντρωτικά φωτοβολταϊκά συνεχίζουν να αποτελούν ελκυστική επένδυση στις περιοχές στόχου (ΗΠΑ, Κεντρική Αμερική, Μέση Ανατολή, Αφρική).

Σημειώνεται εξάλλου ότι για να αντέξουν τον ανταγωνισμό, οι κατασκευαστές συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών μειώνουν συνεχώς το κόστος.

Μεταξύ άλλων οι συντάκτες της έκθεσης προβλέπουν ότι τα φωτοβολταϊκά συστήματα υψηλής συγκέντρωσης θα κυριαρχήσουν στην αγορά το 2012, ωστόσο η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών χαμηλής συγκέντρωσης θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα μέχρι το 2016 το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών να φτάσει το 20%.

«Μέχρι σήμερα τα φωτοβολταϊκά συστήματα χαμηλής συγκέντρωσης δεν έχουν μπει δυναμικά στην αγορά, ωστόσο με έργα που θα αναλάβουν αναγνωρισμένες εταιρείες σταδιακά τα προϊόντα αυτά θα αυξήσουν το μερίδιό τους», τονίζουν χαρακτηριστικά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα