Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντ. Μανιτάκης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, τον οποίο συνόδευαν ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Νικόλαος Κανελλόπουλος, Γεώργιος Σούρλας και Μαρίνος Σκανδάμης.

«Η σημαντικότερη για μένα μεταρρύθμιση είναι η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, την οποία κάνετε με σταθερά βήματα και ελπίζω γρήγορα να αποδώσει τους καρπούς που όλοι ευχόμαστε» υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

και ενδιαφέρθηκε να μάθει αν έχει τελειώσει η απεργία των δικαστικών.

«Κοντεύει» απάντησε ο κ. Ρουπακιώτης και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θεσμικές αλλαγές που προωθούνται για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων δικαστικού συστήματος και του σωφρονιστικού, για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, καθώς και στην πολιτική δικονομία και το ποινικό δίκαιο.

«Είναι πολλά πεδία στα οποία δοκιμαζόμαστε. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια και τελικά το αποτέλεσμα θα είναι εκείνο το οποίο θα κρίνει και τη δική μας προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι σταδιακά αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν στον οποίο επισήμανε τη σημαντική δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον της δικτατορίας.

The post Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντ. Μανιτάκης appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα