Προτάσεις ταινιών για DVD (Μέρος 8ο)

17:46 16/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Συνεχίζουμε και αυτή τη βδομάδα, τις προτάσεις ταινιών για DVD.

Πάμε κατευθείαν στο ψητό.

La femme d’à côté

Ο Francois Truffeaut, στα τελευταία της σπουδαίας καριέρας του, υπογράφει ένα κορυφαίο ερωτικό φιλμ με πρωταγωνιστές τους Gérard Depardieu και Fanny Ardant. Το πάθος άγει και φέρει τους δύο και τους οδηγεί σε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Must στην κατηγορία romance.

Traffic

Ο

Steven Soderbergh, σκηνοθετεί την καλύτερη ταινία-αναφορά στο κλισέ θέμα της διακίνησης ναρκωτικών. Πολλαπλές ιστορίες, πλέκονται μαεστρικά, παρατηρώντας όλους τους κρίκους της αλυσίδας. Από τον απλό χρήστη, μέχρι τον έμπορο, από την αμερικανική δίωξη και τον υπουργό, μέχρι τον μπάτσο στην Τιχουάνα. Καθηλωτικό!

C.R.A.Z.Y.

Άλλη μία πολύ δυνατή καναδική παραγωγή. Οι σχέσεις του πατέρα με τους πέντε γιους του στο επίκεντρο. Έξυπνη σκηνοθεσία, ενδιαφέρον σενάριο, ρεαλιστικές ερμηνείες. Στο επίκεντρο, η σχέση του πατέρα με τον τέταρτο γιο της οικογένειας, που από μικρή ηλικία, κατάλαβε ότι τους… βγήκε gay. Σίγουρα μετά το τέλος θα ψάξετε το soundtrack!

Eastern Promises

Ποτέ μου δεν χώνεψα ότι ο Viggo Mortensen δεν είναι ο Άραγκορν και στην πραγματική του ζωή (καταλαβαίνετε τι εννοώ). Το Eastern Promises, είναι ένα (κατά τη γνώμη μου) νεονουάρ, που δικαιώνει και τους τρεις χαρακτηρισμούς του. Crime, mystery και με δόσεις σπλατεριάς. Καλύτερο (επίσης κατά τη γνώμη μου) από το history of violence και μία ταινία που τα αρσενικά θα εκτιμήσουν δεόντως!

Se, jie – Lust Caution

Ο επίκαιρος για τη ζωή του Πι, Ang Lee, επιστρέφει το 2007, με μία εξαιρετική ταινία. Το Se, Jie, έχει λίγο απόλα. Είναι εποχής, έχει μυστήριο, έχει δολοφονία, έχει λίγο δράμα και πολύ (σε ποσότητα και ποιότητα) σεξ. Πάρα πολύ όμως. Τα 157 λεπτά της διάρκειάς του, δεν αποτελούν πρόβλημα καθώς συνεχώς συμβαίνουν πράγματα. Με άλλα λόγια, μία πολύ αξιόλογη πρόταση (και μπράβο μου).

Keywords
Τυχαία Θέματα