Υπάρχει και ο τελικός!

ΑΠΟΕΛ
Το κίνητρο του νταμπλ είναι ισχυρό, κι ο προγραμματισμός «τρέχει»

Μπορεί ο προγραμματισμός στον ΑΠΟΕΛ να «τρέχει», όμως υπάρχει και ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη με τον Απόλλωνα. Το κίνητρο είναι ισχυρό, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κι οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να φτάσουν στο νταμπλ. Κάτι παρόμοιο πέτυχαν και πριν από 2 χρόνια όταν επικράτησαν της ΑΕΛ στον τελικό με 4-2. Αυτό θέλουν να το επαναλάβουν.

Το

σίγουρο είναι ότι στον «Αρχάγγελο» θέλουν να ολοκληρώσουν μια ονειρική χρονιά. Μετά τη σπουδαία παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (μέχρι και τους «16») και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλουν να σηκώσουν και το Κύπελλο. Και, εάν επιτευχθεί, θα γραφτεί ακόμη μια χρυσή σελίδα στην τρισένδοξη Ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Υπάρχει η εντύπωση ότι, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το Κύπελλο περνά σε δεύτερη μοίρα, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στον ΑΠΟΕΛ. Δεν υπάρχει ταβάνι στους τίτλους και στις διακρίσεις. Ο ΑΠΟΕΛ είναι καταδικασμένος να διεκδικεί κάθε χρόνο πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο ΑΠΟΕΛ έχει καταστεί -ειδικά την τελευταία πενταετία- σε συλλέκτη τίτλων και θέλουν να συνεχίσουν.

Ο κόσμος θα είναι και πάλι εκεί
Όπως πάντα, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θα είναι και πάλι το στήριγμα των ποδοσφαιριστών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εισιτήρια θα εξαντληθούν και πως το νότιο πέταλο και η ανατολική θα γεμίσουν ασφυκτικά.

Οι ΑΠΟΕΛίστες θέλουν να πανηγυρίσουν και το Κύπελλο στον εξώστη με τους ποδοσφαιριστές και να στείλουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στον ΑΠΟΕΛ ποτέ δεν υπάρχει κορεσμός, όταν ενώπιόν τους βρίσκονται τίτλοι και διακρίσεις.

Ζουν σε ρυθμούς τελικού οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ και αναμένουν ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τους θα τους ανταμείψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να το γιορτάσει με νίκη
Μπορεί ο αγώνας πρωταθλήματος του Σαββάτου να περνά σε δεύτερη μοίρα, όμως ο στόχος είναι η ομάδα να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή με νίκη. Κίνητρο είναι η πρώτη νίκη επί του Απόλλωνα στη φετινή σεζόν, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για δεύτερη νίκη-τίτλου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά δεδομένα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες οι Eμπεσίλιο και Μπαράλ. Φυσικοθεραπεία και γυμναστήριο λόγω ενόχλησης στο ισχίο έκανε ο Aστίθ.

Όλα πιθανά
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στην περίπτωση του Τόμας Κρίστιανσεν. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το οικονομικό, αφού για το έργο του υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση. Λογικά μετά τον τελικό του Κυπέλλου όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Τα δεδομένα
Τα δεδομένα, όσον αφορά το μέλλον κάποιων ποδοσφαιριστών, φαίνεται ότι έχουν ξεκαθαρίσει. Από τον ΑΠΟΕΛ αναμένεται να αποχωρήσει ο Αστίθ, του οποίου ολοκληρώνεται το συμβόλαιο. Ενώ αποχωρούν μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού τους οι Γιαμπερέ και Κάνιας (εκτός και αν μείνει ελεύθερος από την Αστάνα) και ο Μπαράλ, με τον οποίο πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να λυθεί η συνεργασία, αφού έχει συμβόλαιο και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον Ιανουάριο ο μόνος που θα συνεχίσει στην ομάδα είναι ο Εμπεσίλιο, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία για 2 χρόνια. Μάλιστα, για τον Βραζιλιάνο άσο υπάρχει και η πίστη ότι έχει πάρα πολλά να προσφέρει στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ενίσχυση
Όσον αφορά την ενίσχυση, είναι πλέον γνωστό ότι οι Μίκαελ Ποτέ και Ρουέδα είναι τα πρώτα δυο αποκτήματα της ομάδας. Δυο σημαντικές προσθήκες, που προσθέτουν ποιότητα σε άμυνα και επίθεση. Φυσικά αναμένονται και άλλες προσθήκες. Ο στόχος είναι η ομάδα να ενισχυθεί με παίκτες που θα ανεβάσουν την ποιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα