Έπεσε βαρύς ο πέλεκυς!

Τέσσερεις αγωνιστικές στον Μπεργκ, κι από τρεις στους Κουλιμπαλί, Σάχοβ, Κρέσπο
Ο Μάρκους Μπεργκ τιμωρήθηκε με τέσσερεις αγωνιστικές για την αντιαθλητική συμπεριφορά του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Κουλιμπαλί για την μπουνιά στον Σάχοβ με τρεις. Από πλευράς ΠΑΟΚ, με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Σάχοβ όπως και ο Κρέσπο, επίσης για αντιαθλητική συμπεριφορά, ενώ με τρεις τιμωρήθηκε κι ο Ουάρντα.

Η σύρραξη στο 54' ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού

και του ΠΑΟΚ -με πρωταγωνιστές τους Μπεργκ, Κρέσπο, Σάχοβ και Κουλιμπαλί- δεν έμεινε ατιμώρητη και η καμπάνα που έπεσε και στους τέσσερεις ποδοσφαιριστές ήταν βαριά, ενώ βαριά είναι η καμπάνα και για τον Ουάρντα.

Συγκεκριμένα, ο Μάρκους Μπεργκ τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές (3+1 ως αρχηγός) για την αντιαθλητική συμπεριφορά που έγραψε στο φύλλο αγώνος ο Γιώργος Κομίνης, ενώ με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε και ο Κρέσπο για τον ίδιο λόγο, με τους δυο τους να είναι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Επίσης, με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκαν οι Κουλιμπαλί, Σάχοβ για τον μεταξύ τους διαπληκτισμό, ενώ με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε κι ο Ουάρντα.

Μια για την κόκκινη κάρτα που είδε στο ματς και δυο για τη συμπεριφορά του στη διακοπή του αγώνα, όταν βγήκε και έκανε άσεμνες χειρονομίες εις βάρος του κόσμου του «τριφυλλιού».

Φυσικά με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Κομίνη για το μαρκάρισμα στον Ενρίκε.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, ο Μπεργκ δεν θα παίξει ξανά στα playoffs ενώ οι Κουλιμπαλί, Σάχοβ, Κρέσπο και Ουάρντα θα είναι διαθέσιμοι μόνο για το τελευταίο ματς. Φυσικά και οι δυο ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης.

Στο εδώλιο οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό (23/5) και τον Ολυμπιακό (24/5) για τις υποθέσεις των αγώνων τους με ΠΑΟΚ και Πλατανιά αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι», οι οποίοι απολογούνται πρώτοι για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη «Λεωφόρο», που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς από κουτάκι μπίρας που τον χτύπησε στο κεφάλι, κινδυνεύουν με -3 από το τρέχον πρωτάθλημα (στα playoffs) και -2 από το επόμενο, ενώ μηδενίστηκαν για το χθεσινό (17/5) παιχνίδι. Παράλληλα, κινδυνεύουν με πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ και 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε, με βάση το άρθρο 29 του ΚΑΠ «περί βίας», και κινδυνεύει με μείον έξι βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρίας της έδρας του (κεκλεισμένων ή αγώνες σε ουδέτερη έδρα) και πρόστιμο. Το άρθρο 29 κάνει λόγο και για υποβιβασμό, αν και είναι ένα πολύ ακραίο σενάριο. Για την υπόθεση υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις από τα μέλη της αποστολής του Πλατανιά, που κατέθεσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα