Βερολίνο: Να συνεχιστούν οι συνομιλίες για λύση στο Κυπριακό

Το Βερολίνο εκφράζει την πεποίθηση ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι συνομιλίες να έχουν μια επιτυχή κατάληξη τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Πρέσβης της Γερμανίας στη Λευκωσία Νικολάι φον Σιόπφ, σημειώνοντας ότι η λύση που θα επανενώνει το νησί είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες

εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τους δύο γύρους διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν, ο Γερμανός Πρέσβης, αφού σημείωσε ότι η χώρα του παρακολουθεί πολύ στενά στις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε ότι “η Γερμανία είναι πεπεισμένη ότι οι ηγέτες θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι συνομιλίες να έχουν μια επιτυχή κατάληξη στις επόμενες εβδομάδες”.

Σημείωσε ότι μια “δίκαιη και διαρκής διευθέτηση που θα επανενώνει το νησί είναι πιο σημαντική από ποτέ, θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων αλλά θα στείλει και μήνυμα ελπίδας ότι είναι εφικτή η ειρηνική επίλυση των διενέξεων στη δοκιμασμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να προσφέρει τη στήριξή του και να μοιράζεται εμπειρίες από τη διαδικασία ενοποίησης της Γερμανίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα