Δημήτρης Χριστόφιας: Κεφάλαιο 28. Το δυσκολότερο όλων..

«Το κεφάλαιο έκρηξη στο Μαρί είναι ίσως το πιο δύσκολο κεφάλαιο στη συγγραφή του. Το ψέμα μπλέχτηκε με την αλήθεια το καλοκαίρι του 2011…». Αυτά είναι τα εισαγωγικά λόγια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στο βιβλίο του, με τίτλο, Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, χθες βράδυ ο Δημήτρης Χριστόφιας πραγματοποίησε την παρουσίαση του βιβλίου του, το οποίο θυμίζουμε είχε παρουσιαστεί

πρώτα στα τουρκικά, με σχετική εκδήλωση στα κατεχόμενα.

Την παρουσίαση συντόνισε η μια εκ των δυο θυγατέρων του τέως προέδρου, Χριστίνα Χριστόφια. Κύριος ομιλητής επίσης, με μακροσκελή χαιρετισμό, ήταν ο νυν ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του τέως Προέδρου.

Το βιβλίο αποτελείται συνολικά από 31 κεφάλαια. Όπως ανέφερε και στην εισαγωγική του ομιλία ο ίδιος ο τέως πρόεδρος, σίγουρα πολλά από τα κομμάτια του βιβλίου θα απασχολήσουν, αφού όπως ανέφερε λέει «αλήθειες που καίνε και πονάνε..».

Στο επίμαχο κεφάλαιο για το Μαρί, ο Δημήτρης Χριστόφιας κάνει λόγο για τους «opinion makers», οι οποίοι τον αποκαλούσαν «προδότη», όπως λέει. «Δεν υπήρξα προδότης, ούτε αγνοούσα τις πραγματικότητες. Και αυτά, τα μέσα ενημέρωσης το ήξεραν πολύ καλά. Απλώς δεν ήμουν ένας βολικός, για εκείνους και για το μεγάλο, ιδιαίτερα το τραπεζικό κεφάλαιο, Πρόεδρος», υπογραμμίζει στις τελευταίες παραγράφους του εν λόγω κεφαλαίου.

Ανάμεσα σε άλλα, ο τέως κάνει εκτενή αναφορά στη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ, στην καταγωγή του, στην οικογένειά του, καθώς και στα μαθητικά, εφηβικά, φοιτητικά και κομματικά του χρόνια, ως ενεργό στέλεχος της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα