Αποσύρονται φρουτοποτά από ΚΨΜ μετά την απάτη του προμηθευτή

Τη διακοπή του συμβολαίου ανάμεσα στο ΓΕΕΦ και στον επιχειρηματία που προμήθευε προϊόν (φρουτοποτό) στο οποίο δεν περιεχόταν αναγραφόμενο συστατικό, εξετάζει το Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, η προμήθεια του προϊόντος ανεστάλη, ενώ η διαδικασία ελέγχου συνεχίζεται σε συνεργασία με τις Υγειονομική Υπηρεσία σε όλα τα είδη στα οποία εμπλέκεται η συγκεκριμένη εταιρία.

Ο προμηθευτής, σύμφωνα με δημοσίευμα, διέθετε προς πώληση σε Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων (ΚΨΜ) του στρατού προϊόν το οποίο δεν περιείχε

σε καμία ποσότητα το συστατικό που διαφημιζόταν στην ετικέτα του.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η μείωση του προστίμου από το προβλεπόμενο, ήρθε αφού ελήφθη υπόψη το γεγονός του «πρότερου έντιμου βίου», καθώς ο συγκεκριμένος προμηθευτής δεν έχει απασχολήσει για παρόμοιο περιστατικό την Εθνική Φρουρά. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους εξειδικευμένη έρευνα και αναλύσεις, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ξανά από το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΦ ή από τα επί μέρους ΚΨΜ.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, αντιλήφθηκε την απάτη, όταν έλαβε δείγματα από το συγκεκριμένο προϊόν, αποστέλλοντάς τα σε ειδικό εργαστήριο της Γαλλίας.

Το πρόβλημα που προέκυψε, στην ουσία του, είναι ότι όσοι στρατιωτικοί και στρατεύσιμοι πληρώνουν για την αγορά του προϊόντος, στην πραγματικότητα αγοράζουν ένα φτηνότερο υποκατάστατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα