Τους κανονισμούς δημοσίων συμβάσεων συζήτησε η Επ.Ελέγχου

Τους κανονισμούς που ρυθμίζουν τη διαχείριση της εκτέλεσης δημόσιων συμβάσεων και τις διαδικασίες αποκλεισμού των οικονομικών φορέων από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων εξέτασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου παρουσία του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του κράτους στην προσπάθεια για εξυγίανση.

Ανέφερε ακόμη ότι υπήρξε ομοφωνία όπως όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες τοποθετηθούν σε ό,τι αφορά την εν λόγω

νομοθεσία την ερχόμενη Πέμπτη και όπως την μεθεπόμενη (βδομάδα) τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου είπε ότι ο νόμος που εξετάστηκε είναι εναρμονιστικός και αντικαθιστά τον προηγούμενο που αφορά τους τομείς υδάτων, ενέργειας, μεταφορών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Και εξήγησε ότι με την τροποποίηση που προωθείται αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής Αποκλεισμού για να μπορεί να λειτουργήσει και από πενταμελής από πρώην δικαστές συγκεκριμένης κλίμακας η σύνθεση της γίνεται τριμελής από πρώην δικαστές οποιασδήποτε κλίμακας.

«Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι θα προστεθεί πρόνοια έτσι ώστε οι αποφάσεις της Επιτροπής να δημοσιοποιούνται για σκοπούς πλήρους διαφάνειας» πρόσθεσε.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα